Pandispan cu smochine proaspete - o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru orice ocazie. Descopera cum sa pregatesti acest desert pufos si aromat cu smochine dulci, folosind ingrediente simple si pasi usor de urmat.
Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Se separa albusurile de galbenusuri. In bolul unui mixer, se bat albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Se adauga treptat zaharul si se continua baterea pana cand se obtine o bezea ferma si lucioasa. Separat, se amesteca galbenusurile cu extractul de vanilie. Se adauga galbenusurile peste albusuri si se incorporeaza usor cu o spatula. Se cern faina si praful de copt impreuna. Se adauga treptat faina in amestecul de oua, amestecand usor cu spatula, de jos in sus, pentru a pastra aerul din compozitie.
Smochinele se spala si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Se toarna compozitia in tava pregatita. Se aseaza smochinele deasupra compozitiei, apasand usor pentru a intra partial in aluat. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute sau pana cand pandispanul devine auriu si trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in mijlocul pandispanului trebuie sa iasa curata). Se lasa sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi se scoate pe un gratar pentru a se raci complet. Se poate pudra cu zahar pudra inainte de servire. Pofta buna!
Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...
Tort cu banane si ciocolata (de post)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii