Budinca cu paste si carne tocata de porc

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Budinca cu paste si carne tocata de porc

Ingrediente

  • 200 g paste sub forma de stelute + 2 l apa pentru fierberea acestora + sare;
  • doi gogosari verzi;
  • o ceapa;
  • 300 g carne tocata de porc;
  • doua rosii dintr-o conserva cu rosii intregi decojite, in suc de rosii;
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • oregano uscat;
  • busuioc uscat;
  • 140 g iaurt;
  • 4 linguri lapte;
  • 4 oua;
  • sare
  • In plus:
  • unt pentru uns tava;
  • doua oua + un praf de sare pentru a pune deasupra budincii;
  • 2-3 linguri ulei pentru calit legumele

Mod de preparare

Se pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac.

Gogosarul se curata de seminte, se spala si se toaca.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Aceste legume se pun intr-o craticioara cu ulei si putina sare la calit, apoi se adauga carnea tocata (amestecata cu putina sare) si se caleste si aceasta.

Rosiile intregi, decojite se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii, care se adauga peste carnea bine patrunsa. Se fierbe compozitia pana cand scad rosiile.

Pastele se pun intr-o sita, se clatesc cu apa rece, apoi se pun intr-o cratita. Peste ele se pun compozitia cu carne tocata, boiaua de ardei dulce si ierburile aromatice uscate si se amesteca. Se adauga iaurtul, laptele si ouale, amestecand dupa fiecare.

Se unge tava cu unt, se toarna compozitia obtinuta din cratita, se bat cele doua oua cu un praf de sare si se pun pe deasupra budincii, dupa care se introduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala