Budinca de paste cu branza

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Budinca de paste cu branza

Ingrediente

  • 300 g spaghete,
  • 250 g brânză de vacă,
  • 5 linguri zahăr,
  • 4 ouă,
  • 300 ml lapte,
  • 3 linguri smântână;
  • 100 gr caşcaval ras;

Mod de preparare

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc.


Mod de preparare:
Se pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc.
Într-un vas se amestecă brânza rasă cu smântâna, ouăle, laptele şi zahărul.
Se scurg spaghetele de apă, apoi se toarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei jumătate din pastele fierte, jumătate din amestecul de brânză şi ouă, apoi restul de paste şi restul de compoziţie. Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute (sau până se rumenesc). Budinca se serveşte caldă, pudrată cu zahăr.

Timp de pregătire: 10min
Timp de coacere: 30min
Porţii: 8

Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/budinca-de-paste-cu-branza.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala