Fierbeti spanacul bine spalat in apa clocotita cu sare pana se inmoaie. Clatiti-l imediat cu apa rece, puneti-l la scurs si treceti-l prin sita sau maruntiti-l foarte bine.
Pasati rosiile in bulion in blender si subtiati cel putin cu aceeasi cantitate de apa. Dati in clocot impreuna cu 1 lingura de ulei de masline, busuioc, cimbru, zahar si puneti deoparte.
Separat, caliti ceapa si usturoiul tocate marunt, in putin ulei incins, pana se auresc. Adaugati spanacul si caliti in continuare inca cateva minute, amestecand continuu.
Lasati la racit.
Inglobati ricotta, 1/2 din cascavalul ras si condimentati cu sare, piper, nucsoara, dupa gust. Umpleti pastele cu amestecul obtinut si asezati-le intr-un vas termorezistent pe un pat de suc de rosii, mai putin consistent, din cel pregatit anterior.
Dati la cuptor, acoperit, pentru aproximativ 20 min. Scoateti din cuptor, presarati deasupra restul de cascaval ras, turnati partea groasa din sosul de rosii si dati din nou la cuptor pentru inca 10 min sau pana ce pastele sunt facute.
Serviti imediat acompaniat de un pahar cu vin alb sec.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePastrez din vara anului trecut reteta "Nougat glacé" ca fiind un deliciu aromat de preparat in zi de sarbatoare. Stiu ca au...
Nougat glacé cu sos caramelCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii