Farfalle cu Nuca, Cacao si Mere

Complexitate
redusa
Farfalle cu Nuca, Cacao si Mere

Ingrediente

  • -1 kg mere
  • -zeama de lamaie
  • -300 g farfalle / alte paste, dupa preferinta
  • -1/2 lingurita sare
  • -12 linguri zahar
  • -100 g unt
  • -2 lingurite cacao
  • -2 linguri susan
  • -6 oua
  • -2 lingurite scortisoara
  • -150 g nuca maruntita

Mod de preparare

Curatati merele de coaja si casuta samburilor, apoi taiati-le in sferturi sau felii.
Stropiti-le cu zeama de lamaie si dati deoparte.
Puneti pastele fainoase la fiert in apa sarata ce clocoteste, respectand timpul prevazut pe ambalaj.
Scurgeti si amestecati imediat pastele fierbinti cu 30 g zahar, 50 g unt, cacao si susan. Omogenizati bine si lasati la racit.
Intre timp, bateti albusurile spuma tare impreuna cu zaharul ramas.
Adaugati la pastele racite galbenusurile si ¾ din spuma de albusuri. Dati deoparte.
Separat, caramelizati 8 linguri de zahar, apoi tapetati cu zaharul caramelizat baza si jumatate din inaltimea peretilor unui vas termorezistent.
Puneti in vas restul de unt taiat felioare, apoi tapetati cu sferturile de mere, inclusiv peretii laterali.
Presarati cu scortisoara si dati la cuptorul incins pentru cca 10 min, la 190 grade sau pana ce merele sunt moi (dar nu sfaramate), caramelizate si usor translucide.
Amestecati spuma de albusuri ramasa cu nuca macinata.
Scoateti vasul din cuptor, turnati imediat amestecul cu paste, nivelati, apoi acoperiti cu un strat de albus cu nuca.
Dati din nou la cuptor pentru aproximativ 20 min, la 180 grade sau pana ce albusurile sunt intarite si formeaza deasupra o pojghita aurita.

Serviti simplu, portionand direct din vasul termorezistent, fie cat pastele sunt calde, fie dupa ce s-au racit.

o alta optiune: lasati la racit, rasturnati pe un platou, decorati cu nuca (taiata grosier sau macinata), susan, apoi portionati in farfurii.
Indiferent de varianta aleasa, calde sau reci, aceste paste sunt delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Eclere
Bulete colorate
4
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale