Gnocchi cu Branza, la Cuptor

Complexitate
redusa
Gnocchi cu Branza, la Cuptor

Ingrediente

  • -500 g gnocchi sau alte paste scurte
  • -2 linguri unt + 1 lingura pentru vas
  • -2 linguri faina
  • -700 ml lapte gras
  • -1 ceapa
  • -5 catei de usturoi
  • -400 g cascaval sau 200 g cascaval + 200 g telemea, mai putin sarata
  • -6 linguri parmezan ras
  • -1 lingurita rasa nucsoara pudra
  • -1 lingurita cimbru
  • -piper
  • proaspat macinat
  • -sare
  • -parmezan ras
  • pe deasupra

Mod de preparare

Fierbeti pastele al dente conform instructiunilor de pe pachet. Strecurati.
Ungeti cu unt un vas termorezistent. Incingeti cuptorul la 180 grade.
Impartiti in doua cantitatea de cascaval; jumatate razuit-o, iar cealalta o taiati cubulete si sfaramati branza telemea daca optati pentru varianta a doua.

Puneti la fiert laptele impreuna cu cimbru, ceapa taiata pestisor si usturoiul tocat grosier. Lasati sa dea cateva clocote la foc mic, dati deoparte, acoperiti si lasati la infuzat pana se racoreste, apoi strecurati.
Caliti putin faina in untul topit, amestecand continuu. Transferati vasul pe bain- marie, stingeti cu laptele strecurat, amestecati energic cu un tel pentru a preveni formarea cocoloaselor si lasati la foc mic pana incepe sa se ingroase.

Inglobati imediat cascavalul ras (cascavalul ras si telemeaua zdrobita), parmezanul, nucsoara, piperul, omogenizati bine si lasati in continuare pe bain- marie, la foc mic, amestecand continuu, pana ce cascavalul este topit si obtineti un sos cremos si omogen. Asezonati cu sare, dupa gust si daca este cazul, apoi dati deoparte.

Adaugati la sos pastele scurse, cubuletele de cascaval si amestecati usor.
Turnati in vasul termorezistent si presarati deasupra, uniform, parmezan ras.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 20- 25 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti portionat cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
3
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Snitele de porc in crusta din fulgi de mei
Bucataras.RO

Snitele de porc in crusta din fulgi de mei

Foarte,foarte gustoase, le recomand cu drag!  

Snitele de porc in crusta din fulgi de mei
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala