Pastele - rapid şi uşor de pregătit, şi chiar economice.
Preparate pur şi simplu cu unt sau brânză sau cu sosuri mai elaborate, pastele sunt potrivite pentru orice ocazie.
Modul de pregătire al pastelor proaspete este simplu şi puteţi obţine mai multe arome şi texturi variabile ca aspect, modificind ingredientele de bază. Aluatul trebuie să fie uscat şi compact, dacă este prea umed, este dificil de lucrat si in acest caz se recomanda să adaugati mai multa faina pentru a ajunge la consistenţa dorită.
Prelucrarea ingredientelor este esentiala pentru a realiza un aluat omogen, elastic şi, prin urmare, uşor de lucrat.
1. Varsati faina intr-un castron mare sau puneti faina pe o planseta de lucru, in forma de fantana. Bateti ouale si apa cu sare.
2. Adaugati trei parti din amestec peste faina si amestecati cu un cutit cu 2 lame (doua fete). Daca este necesar pentru omogenizare adaugati si restul de amestec si uleiul. Framintati circa 20 de minute pina obtineti un aluat elastic.
Dupa ce ati pregatit aluatul de paste, lasati-l sa se odihneasca 5 sau 10 minute, apoi verificaţi: Dacă-l apăsaţi uşor cu degetele si aluatul revine rapid la forma initiala, inseamna ca aluatul este prea flexibil pentru a fi lucrat cu un făcăleţ/sucitor, in acest caz trebuie sa-l înveliţi in folie de plastic si sa-l lasati sa se odihneasca timp de 10 minute, apoi puteti sa-l rulati /prelucrati in ce forme doriti.
Dupa ce constatam ca aluatul are flexibilitatea necesara, il mpartim in 4 bucati si il rulam cu sucitorul.
Daca aveti un aparat pentru paste atunci puneti fisiile de aluat in aparat si taiati-l in forma de tagliatele sau spaghete.
Aceasta reteta am pregatit-o impreuna cu nepoata mea Alessia, care va va prezenta in pozele urmatoare cit de usor se prepara pastele prosapete. Daca nu aveti masina de facut paste, puteti realiza manual, ce forme doriti -asa cum a facut Alessia
Pastele proaspete pot fi si congelate in pungi pt frigider sau in folie de aluminiu pentru maxim 3 luni iar apoi le fierbeti fara a le decongela.
Daca le gatiti imediat bineinteles ca sunt delicioase. Puneti apa la fiert, adaugati putina sare si putin ulei iar cind apa a inceput sa fiarba adaugati pastele si le lasati la fiert 5 minute -daca va plac pastele "al dente" cum spun italienii sau le fierbeti 10 minute daca va plac asa cum le face mama acasa.
Noi le-am pregatit cu un sos mascarpone in care am adaugat bucatele de somon fume. Au iesit atit de delicioase incit nu am mai rezistat sa asteptam ca sa le fotografiem si le-am mancat imediat. Va dorim si voua pofta buna!
Eu le-am pregatit cu mascarpone si somon fume.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii