- se pune la fiert apa pentru paste. Cind clocoteste adaugam sarea si curcuma* (sau un virf de cutit de sofran), amestecam sa se dizolve bine si amestecam si varsam pastele. Le lasam sa fiarba cit scrie pe pachet (al dente).
- In timp ce pasta fierbe curatam, spalam si tocam marunt ceapa
- Intr-o tigaie varsam uleiul din conserva de peste (doar uleiul) sau daca nu vreti sa-l folositi sau conserva e fara ulei sau si mai bine ati hotarit asa cum cere traditia siciliana sardine sarate** (pe care le-ati desarat mai intii) adaugati 1-2 linguri de ulei.
- Adaugati in tigaia cu ulei ceapa tocata si lasati sa se inmoaie (nu se prajeste), eventual adaugati putina apa din cea in care fierb pastele si tineti tigaia acoperita cu capac.
- Cind ceapa este moale adaugati semintele de pin, stafidele si sardinele si amestecati bine.
- Scurgeti bine pastele cind sunt gata si le varsati in tigaie, amestecati bine si adaugati mararul sau feniculul salbatic *** sau doar frunze de fenicul tocat mai mare care au fost initial oparite in aceeasi apa in care fierbeti pastele.
Nota: Eu nu am avut o cantitate suficienta nici de marar, nici de fenicul, deci ca sa nu se piarda aroma l-am adaugat la final crud (si am adaugat in sos putin marar uscat tocat in acelasi timp cu semintele de pin si stafidele).
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatMi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat...
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii