Curatam cozile sparanghelului si taiem capatul lemnos (se simte si cind punem cutitul) pe care il aruncam. Pastram virfurile la o lungime egala pentru toate firele si restul de sparanghel il taiem rondele.
Intr-o oala punem 2 l de apa sa fiarba cu putina sare si cu cozile de sparanghel taiate rondele.
Separat punem virfurile de sparanghel intr-o tava cu putina sare si daca vreti si putin ulei apoi le introducem in cuptorul fierbinte si le lasam acolo pina cind sunt gata (intra furculita in ele) deci relativ putin. Stingem flacara in cuptor si lasam tava acolo.
Intr-o cratita punem untul cu ceapa tocata, cuburile de sunculita si orezul, amestecam bine si lasam pina cind orezul devine usor transparent, acum varsam cu polonicul apa in care au fiert bucatile de sparanghel putin cite putin si amestecam mereu cu lingura de lemn adaugind cind este nevoie alt polonic cu apa in care a fiert sparanghelul.
Evident bucatile de sparanghel trebuie sa ajunga toate in orez in timp ce apa lor nu trebuie sa o folositi toata ci numai cit este nevoie ca sa obtineti un orez fiert al dente (adica moale pe dinafara dar cu miezul tare)... ca orice risotto.
Cind orezul este gata stingeti flacara si adaugati brinza rasa, amestecati bine si asteptati citeva minute (in general 5-10 minute) inainte sa il serviti.
serviti risotto impreuna cu virfurile de sparanghel din cuptor.
Sparanghelul la cuptor este reteta Danielutei, minunata reteta care a ajuns preferata noastra si uite ca i-am gasit intrebuintare inclusiv cu risotto
: buuun:
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Comentarii