Spaghete cu Piept de Pui in Sos de Rosii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu Piept de Pui in Sos de Rosii

Ingrediente

  • un pachet de spaghete
  • un piept de pui dezosat
  • 2-3 lg ulei
  • 1 ceapa alba
  • 750 ml bulion
  • 1 lg faina
  • sare
  • piper
  • zahar
  • oregano
  • cascaval

Mod de preparare

Se pun la fiert spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se strecoara si se dau sub un jet de apa rece. Se asa sa se scurga.
In timp ce se fierb pastele, se prepara sosul.
Pieptul de pui se spala si se sterge. Se taie cubulete mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de pui. Se lasa sa se caleasca pana se albeste carnea si intra usot furculita in carne. Se presara putina sare si se mai lasa putin.
Ceapa se taie marunt si se pune peste carne. Se lasa la calit timp de 3-4 minute, se presara faina si se amesteca. Se toarna la inceput cate putin din bulion si se amesteca continuu, apoi se toarna tot bulionul. Se lasa sa dea cateva clocote. Se condimenteaza dupa gust iar la final se adauga oregano. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa cateva minute.
Se aseaza in farfurii pastele, iar deasupra se toarna sosul. Se rade deasupra cascaval si se serveste.
Pofta buna!
Se servesc imediat dupa preparare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Bucataras.RO

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

Sa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....

Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala