Se cerne faina pe blatul de lucru. Ouale se sparg intr-un castron, se adauga sarea si se bat bine dupa care se adauga uleiul peste ele si se omogenizeaza din nou.
In faina afanata se face la mijloc o adancitura in care se vor pune ouale batute.
Cu ajutorul unei furculite se incepe incorporarea fainii in oua. Se ia tot cate putina faina de pe marginea interioara si se amesteca. In momentul in care amestecul de ou/faina este destul de gros si nu mai curge, se lasa furculita si se incepe framantatul cu mana.
Inainte de a amesteca toata faina cu ouale deja ingrosate, se indeparteaza un strat de faina de pe marginea exterioara. Asta ca sa fim siguri ca nu vom folosi prea multa faina. Oricand este timp sa mai adaugam pentru a obtine un aluat vartos, dar nu vom putea lua din faina, daca vom folosi prea multa. Iar daca vom mai adauga apa, aluatul nu va mai fi bun.
Cand avem coca adunata bine dar nu destul de omogena, punem intr-o punga de plastic si lasam pentru o ora. Reluam aluatul si il mai reframantam 1 sau 2 minute timp in care, daca este necesar mai adaugam faina pana obtinem un aluat nelipicios, mai moale putin, dar totusi destul de vartos.
Atasam mixerului tava pentru macinat carne la care vom lasa doar melcul si vom atasa placuta cu decorul specific spaghetelor. Introducem aluat in cilindrul de macinat si pornim mixerul la pozitia 2 sau 3.
Cu pistonul de lemn din dotarea masinii, apasam incet aluatul. El va iesi prin gaurile placutei sub forma de spaghete. Taiem la lungimea dorita si lasam pe blatul de lucru, la uscat. Daca este cazul presaram putina faina deasupra.
Cand sant pe trei sferturi uscate, punem apa cu sare si ulei la fiert. In momentul in care fierbe, adaugam pastele si lasam la fiert 3 minute sau cat doriti ca sa aveti pasta de casa la consistenta cu care santeti obisnuiti.
Dupa ce sunt fierte spaghetele se strecoara si se aseaza inapoi in vasul in care au fiert, dar in care am pus cateva linguri de ulei si l-am infierbantat.
Amestecam in spaghete 1 minut ca sa unga cu ulei toate pentru a preveni lipirea lor. Se aseaza in vas de sticla, se face o adancitura in ele si se pune acolo sosul preparat.
Se presara parmesan ras deasupra si se servesc in farfurii calde.
Prepararea sosului
Se incalzeste uleiul intr-un vas, la temperatura medie. Se adauga deasupra uleiului, morcovii rasi, telina, ceapa, patrunjelul, carnea de vita macinata si carnea de porc macinata. Se tin pe flacara mica pentru circa 20 de minute amestecand ca sa spargem bucatile de carne in faramituri marunte. Indepartam amestecul de pe foc si lasam la racorit 10 minute. Dupa racorire, amestecul se macina din nou folosind sita cu ochiurile cele mai mici.
Rosiile se decojesc, se indeparteaza semintele si se pasireaza bine de tot, pana ajung bulion.
Se masoara 950 ml de puree (bulion) de rosii se adauga peste amestecul de carne. Se pun busuiocul, oregano, frunza de dafin, usturoi, sare, piper, pasta de rosii, apa si vinul.
Se amesteca bine, se acopera si se fierbe la foc mic pentru o ora.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Comentarii