Batonase/chifle `hot Dog`

Complexitate
redusa
Batonase/chifle `hot Dog`

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 600 g faina (faina tip 405)
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala cu mult acid
  • o lingura sare fina
  • un varf de cutit de zahar
  • 40 g unt (topit);
  • inca putin unt topit (pentru uns chiflele)
  • 7 g drojdie uscata sau un pachetel drojdie proaspata
  • un ou
  • Pentru hot dog:
  • castraveti murati feliati subtire;
  • rostzwiebeln (asta e ceapa prajita deshidratata);
  • mustar;
  • ketchup:
  • crenvusti lungi, subtiri;
  • chifle

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Se toarna amestecul intr-o adancitura facuta in faina; se amesteca usor cu o lingurita si se formeaza o maia peste care se presara faina. Se acopera vasul cu un servet curat sau cu un capac si se lasa sa creasca maiaua 5-10 minute.

Dupa ce a crescut maiaua se adauga sarea, oul si treptat, laptele caldut si apa minerala untul topit si se framanta un aluat consistent. Aluatul este bine framantat daca nu se mai lipeste de maini. Se adauga o lingura numai daca aluatul inca se lipeste de maini.

Dupa ce s-a framantat bine, aluatul e pus sa creasca la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul crecut in 9-10 bucati, se formeaza batoane mai grosute sau chifle (acestea se pot umple cu branza de burduf sau orice altceva), se cresteaza cu un cutit ascutit si se mai lasa la crescut in tava, pe hartie de copt, aproximativ 30 minute.

Nu se ung cu nimic inainte de a fi introduse in cuptor. Se pun in cuptorul (electric) preincalzit la 200 de grade C pentru 20 minute. Dupa ce se scot din cuptor se ung cu unt topit si se acopera cu un lighienas de plastic sau cu hartie de copt pentru 5 minute.

Sunt extrem de fragede, pufoase si se mentin proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
2
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura fina cu mac
3
Dulciuri

Prajitura fina cu mac

Prajitura fina cu mac
Paste umplute cu urda si marar
5
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale