Biscuiti Moi cu Branza de Vaci

Complexitate
redusa
Biscuiti Moi cu Branza de Vaci

Ingrediente

  • 225 gr unt
  • 215 gr branza de vaci foarte seaca
  • 280 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri de apa rece de la gheata
  • arome dupa cum va plac e (eu am folosit lamaie la jumatete din ei si vanilie la cealalta jumatate)
  • 150-200 gr zahar

Mod de preparare

Untul scos de la congelator se rade pe razatoarea de mere, intr-un castron. Peste el se adauga branza de vaci care trebuie sa fie foarte seaca si faina. Daca folositi arome, acuma se poate pune coaja de lamaie (sau daca folositi vanilie trebuie din timp sa puneti un baton de vanilie in zahar si sa tineti inchis ermetic timp de cateva zile.

Zaharul va imprumuta aroma vaniliei sau se foloseste zahar vanilat, nicidecum lichid). Se framanta, cu palmele, un aluat sfaramicios. Peste el se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca sa se omogenizeze oarecum apoi se pune, pe rand cate o lingura de apa rece.

Se poate sa aveti nevoie doar de 2 linguri in loc de 3 cum am scris mai sus, asta depinde de faina pe care o folositi. Se framanta un aluat nu foarte bine omogenizat. Untul trebuie sa ramana bucatele mici in aluat pentru ca el va fi cel ce va deschide biscuiti in foi.

Deci caldura mainilor nu trebuie sa topeasca untul in aluat, de tot. Dupa framantare se pune aluatul in folie de plastic si apoi in una de aluminiu si se tine la frigider o ora (de regule eu pregatesc aluatul seara si il tin pana dimineata).

Se scoate aluatul de la rece, se intinde o foaie subtire de cca 2 mm, (eu am folosit pentru intins masina de taietei) din care se decupeaza cercuri. Aluatul nu se intinde tot odata ci se taie bucati mai mici din el si se lucreaza cu cate putin aluat odata, restul se tine la frigider. Pe masura ce formam cerculetele, le tavalin prin zahar (cele 200 gr) pe care il avem pus intr-o farfurie.

Modul de lipire a zaharului si impachetarea biscuitilor se face in felul urmator. Se ia un cerculet de aluat, se pune pe zahar si se preseaza usor ca se se lipeasca zaharul pe o parte apoi se ridica din zahar si se impatura in doua, cu zaharul in interior, in asa fel incat sa obtinem o semiluna, apoi jumatatea rezultata se tavaleste prin zahar dar numai pe o parte si se impatura din nou cu zaharul in interior in asa fel incat sa obtinem un sfert de cerc.

Una din suprafetete sferului se da iar prin zahar si partea ramasa fara zahar se pune pe tava de copt pe care avem pus hartie de copt. Se coc in cuptor preancalzit la 375 f (190C) pana prind o culoare usor aurie. Se scot si se servesc calduti sau reci. Sunt buni oricum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
3
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Eclere
5
Dulciuri

Eclere

Eclere
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale