Budinca de paste cu branza dulce

Budinca de paste cu branza dulce este o delicatesa cu o textura cremoasa si un gust dulceag, perfecta pentru a rasfata papilele gustative. Aceasta reteta traditionala presupune amestecarea pastelor gatite cu un amestec de branză dulce, oua, unt și zahar, iar apoi coacerea la cuptor pana cand obtine o crusta auriu inchisa. Rezultatul este un desert bogat si satisfacator, cu o combinatie irezistibila de arome de vanilie si branza, perfect pentru a fi savurat cald sau rece. Budinca de paste cu branza dulce este o optiune minunata pentru o cina speciala sau pentru a rasfata familia și prietenii la orice ocazie.

Portii
8
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de paste cu branza dulce

Ingrediente

  • 1 pachet de paste (eu am avut paste cornetti rigati 400 gr)
  • 700 gr branza de vaci dulce
  • 4 oua
  • coaja de lamaie
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar,mai mult sau mai putin,in functie de gustul fiecaruia
  • 2 oua pentru pus deasupra
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Intr-o cantitate suficienta de apa, fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Intre timp pregatim umplutura. Intr-un castron sau vas mai mare punem branza. Adaugam ouale, zaharul coaja de lamaie si untul taiat cubulete mici. Omogenizam bine compozitia pana ce s-a topit tot zaharul. Cand pastele s-au fiert, le lasam la scurs, apoi le punem peste compozitia de branza. Amestecam pastele cu grija sa nu le rupem, cat sa fie acoperite in totalitate cu umplutura de branza.

Ungem o tava sau un vas termorezistent cu unt si punem pastele. Batem cele doua oua ramase cu 2 linguri de zahar si le turnam deasupra. Vom avea grija ca toata suprafata sa fie acoperita cu ou batut. Dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra. Scoatem tava si lasam sa se raceasca putin. Pudram cu zahar pudra si putem servi.

Este un desert care poate fi consumat atat cald, cat si rece.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: lasagna - delicios si usor de preparat, paste Bolognese - imbietoare si delicioase sau spaghetti cu sos si chiftelute

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Am avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala