Cake Englezesc

Complexitate
redusa
Cake Englezesc

Ingrediente

  • 175g de unt
  • 175g de zahar
  • 225g de faina
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita de macis (daca nu aveti, inlocuiti cu nucusoara)
  • 50g de melasa
  • 50g de pudra de migdale
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 50g de fructe confiate
  • 50g de cirese confiate
  • 225g de stafide (facultativ)
  • 1 lingura de brandy sau rom
  • 80g de migadale taiate fin
  • 1 lingura de golden syrup sau miere

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 160°c.
Taiam maruntel fructele confiate si le marinam impreuna cu stafidele in brandy sau rom.

Amestecam faina cu macisul sau nucusoara si praful de copt. Batem spuma untul cu zaharul, adaugam ouale batute, amestecam bine.

Incorporam faina in amestecul de unt si oua, intercaland cu melasa si pudra de migdale.
Incorporam amestecul de fructe, pastram cateva cirese deoparte, iar restul le taiam in doua si le adaugam la aluat.

Amestecam bine si pastram din rezultat ~75g.
Varsam restul intr-o tava de chec cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 45 de minute.

Intre timp amestecam cele 75g cu ciresele pastrate si migdalele taiate fin si o lingura de golden syrup sau miere.

*Mai puteti adauga nuci sau alte fructe seci dupa placere.

Dupa cele 45 de minute retragem din cuptor cake-ul si varsam amestecul de mai sus deasupra. Reinfurnam inca 40 de minute acoperind cu foaie de aluminiu.

Scoatem foaia de aluminiu si mai lasam inca cateva minute sa se rumeneasca la suprafata.

Retragem din cuptor si il asezam sa se racoreasca pe o grila. Cel mai bine este se degusta a doua zi.

Pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
3
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Eclere
4
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale