Punem int-un bol faina cu putina sare, oul si apa putin cate putin, pana facem un aluat cat sa nu se mai lipeasca de maini.
Pentru umplutura, amestecam branza cu putina sare, zaharul, vanilia si ouale pana obtinem o compozitie ca de pasta.
Intindem aluatul pe masa de lucru pana obtinem o foaie nu prea subtire, pe care o taiem in patrate, iar in aceste patratele punem cate o lingura de umplutura si unim. La capete presam putin cu furculita pentru a nu se desface.
Intr-o oala mai mare, punem apa la fiert cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, punem chirostele sau coltunasele in apa clocotita si lasam sa fiarba cca. 15 min. Intre timp, mai miscam oala pentru a nu se prinde de fund. Ele sunt gata cand se ridica deasupra oalei.
Le scoatem intr-un vas si le presaram cu zahar vanilat sau zahar simplu.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMai facusem prajitura asta dar cu mascarpone, insa de data aceasta am zis sa o fac asa cum era in reteta initiala, reteta...
Prajitura cu cocos si crema de vanilieCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii