Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei. Fiind usor de mancat si potrivita pentru a fi consumati in miscare, acesti covrigi sunt apreciati de toata lumea, de la copii la adulti.
Într-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute.
Într-un vas încăpător se cerne făina, se amestecă cu sarea, se adaugă compoziţia de drojdie şi restul de apă călduţă. Se frământă un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Se pune la crescut pentru o oră , la loc călduţ într-un vas uns cu ulei şi acoperit cu folie alimentară.
După ce a crescut, aluatul se împarte în 8 bucăţi egale. Fiecare bucată se face sub formă de sul lung cam de 50 cm. După care se îndoaie în jumătate, apoi cele două jumătăti se răsucesc şi se unesc capetele. .
Apa cu bicarbonatul ( atenţie! o lingură rasă, nu mai mult, ca să nu capete gust neplăcut!) se pun la foc mic. Când începe să fiarbă se adaugă covrigii rând pe rând pentru 5-6 secunde fiecare. Se scot direct pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se presară imediat cu semintele preferate şi sare.
Se coc la foc iute pentru 15 minute sau până se rumenesc (depinde şi de fiecare cuptor).
Daca v-a placut reteta noastra de covrigi cu sare si mac, va invitam sa incercati si altele: covrigi polonezi, covrigi sarati sau covrigi de casa
Poftă bună!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii