Crescentine - Reteta Tipica Bolonieza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crescentine - Reteta Tipica Bolonieza

Ingrediente

  • reteta pentru cca 12 persoane
  • 1 kg faina alba (o faina de griu macinata fin ca cea pe care o folositi la prajituri dar merge si una folosita la piine)
  • 30 gr sare (soacra mea a modificat in 20 gr)
  • 100 gr ulei de floarea soarelui/ porumb/soia
  • 50 gr drojdie de bere proaspata pe care o dizolvam in 1-2 linguri de lapte
  • cca 400 gr lapte (depinde de faina cit este de umeda sau de uscata dc trebuie mai putin sau mai mult)

Mod de preparare

Se framinta un aluat (ca o plastilina) matasos si elastic si fara sa lasam sa dospeasca intindem o foaie 2-3 mm apoi taiem in bucati fara o forma regulara ceva in stil dreptunghi, adica mai mult lungi.

Se pune ulei in tigaie de cca 4-5 cm si abia cind este foarte incins punem cu grija, pe rind bucatile la prajit, se vor umfla imediat si cum devin usor aurii le intoarcem si pe cealalta fata si le mai lasam citeva secunde apoi se scot cu paleta de sirma si le punem intr-o tava tapetata cu hirtie care absoarbe (pentru prajeli)

Se pastreaza la cald in timp ce se prajesc toate. Eu tineam tava in cuptorul pe care il incalzisem citeva minute si stinsesem focul inainte sa introduc tava, deci era caldut.

Se servesc cu mezeluri: salam (ideal ar fi cel Milano care seamana cu cel de Sibiu) , cu prosciutto cruddo ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de pipote si inimi
2
Mancaruri cu carne

Tocanita de pipote si inimi

Tocanita de pipote si inimi
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tochitura simpla de porc
4
Mancaruri cu carne

Tochitura simpla de porc

Tochitura simpla de porc
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata