Gogosele cu Dovleac I

Complexitate
redusa
Gogosele cu Dovleac I

Ingrediente

  • 125 grame de dovleac
  • 1 ou
  • 80 grame de faina
  • 1/4 plic praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • Zahar tos pt tavalit
  • optional vanilat

Mod de preparare

In Spania se cheama buñuelos de calabaza si sunt variante de a le prepara. In esenta, ingredientele sunt aceleasi: pure de dovleac, ou, faina, zahar. Ceea ce se schimba este drojdia cu praf de copt, depinde de timp si cantitatea dorita sau gust.

Azi am facut varianta cu praf de copt, imi plac mai mult asa, dar si din cauza frigului- nu mi-ar fi crescut drojdia neam, plus ca trebuie exact dovleac pt drojdie.

Va prezint reteta cu cantitatea exacta si alaturi ce am pus eu pana la urma.

Din cele 125 de grame de dovleac se face un puree, procedeul depinde de voi: fiert- caz in care recomand sa rezervati apa ramasa- copt la cuptor sau la cuptorul cu microunde- circa 10 minute la potenta maxima, acoperit.

Scoate pulpa de pe coaja dovleacului cu o lingura si puneti-o intr-un bol. Adaugati si toata cantitatea de zahar si incepeti sa frecati cu dosul lingurii pana cand se topeste zaharul si obtineti o pasta fina de dovleac. Adaugati oul si coaja rasa de lamaie si omogenizati.

Cerneti faina cu praful de copt si omogenizati pana cand formati o coca suficient de moale sa poata fi turnata cu lingurita. Daca vi se pare ca este prea groasa o puteti dilua cu o lingura doua de apa in care a fiert dovleacul sau lapte. (eu am pus o lingura de iaurt: d).

Intr-o craticioara puneti uleiul la incins. Cand s-a incins puneti cu o lingurita aluat in baia de ulei. Cantitatea nu trebuie sa fie foarte mare, ca sa se poata coace in interior, si sa lasati spatiu suficiente intre ele, caci isi vor dubla aproape volumul.

Le scoateti pe un serveti de hartie apoi le treceti repede intr-o farfurie cu zahar tos, vanilat sau nu dupa gust. Se servesc calde, dar si reci alaturi de o cescuta de ciocolata fierbinte sau o cafea cu lapte dupa-amiaza.

Va doresc pofta buna!
ps Voi reveni si cu reteta cu drojdie de bere: d

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Aperitiv placinta cu branza de vaci
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza de vaci este simplu de preparat si cu siguranta va deveni si favorita voastra. Sa treceti placinta cu...

Aperitiv placinta cu branza de vaci
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala