Gogosele cu Dovleac I

Complexitate
redusa
Gogosele cu Dovleac I

Ingrediente

  • 125 grame de dovleac
  • 1 ou
  • 80 grame de faina
  • 1/4 plic praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • Zahar tos pt tavalit
  • optional vanilat

Mod de preparare

In Spania se cheama buñuelos de calabaza si sunt variante de a le prepara. In esenta, ingredientele sunt aceleasi: pure de dovleac, ou, faina, zahar. Ceea ce se schimba este drojdia cu praf de copt, depinde de timp si cantitatea dorita sau gust.

Azi am facut varianta cu praf de copt, imi plac mai mult asa, dar si din cauza frigului- nu mi-ar fi crescut drojdia neam, plus ca trebuie exact dovleac pt drojdie.

Va prezint reteta cu cantitatea exacta si alaturi ce am pus eu pana la urma.

Din cele 125 de grame de dovleac se face un puree, procedeul depinde de voi: fiert- caz in care recomand sa rezervati apa ramasa- copt la cuptor sau la cuptorul cu microunde- circa 10 minute la potenta maxima, acoperit.

Scoate pulpa de pe coaja dovleacului cu o lingura si puneti-o intr-un bol. Adaugati si toata cantitatea de zahar si incepeti sa frecati cu dosul lingurii pana cand se topeste zaharul si obtineti o pasta fina de dovleac. Adaugati oul si coaja rasa de lamaie si omogenizati.

Cerneti faina cu praful de copt si omogenizati pana cand formati o coca suficient de moale sa poata fi turnata cu lingurita. Daca vi se pare ca este prea groasa o puteti dilua cu o lingura doua de apa in care a fiert dovleacul sau lapte. (eu am pus o lingura de iaurt: d).

Intr-o craticioara puneti uleiul la incins. Cand s-a incins puneti cu o lingurita aluat in baia de ulei. Cantitatea nu trebuie sa fie foarte mare, ca sa se poata coace in interior, si sa lasati spatiu suficiente intre ele, caci isi vor dubla aproape volumul.

Le scoateti pe un serveti de hartie apoi le treceti repede intr-o farfurie cu zahar tos, vanilat sau nu dupa gust. Se servesc calde, dar si reci alaturi de o cescuta de ciocolata fierbinte sau o cafea cu lapte dupa-amiaza.

Va doresc pofta buna!
ps Voi reveni si cu reteta cu drojdie de bere: d

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Eclere
Bulete colorate
4
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale