1. Pentru a face aluatul, se amesteca ingredientele uscate (faina, drojdie, sare) si se dau deoparte.
Se bat cele 3 oua cu zaharul. Cand acesta s-a topit, se adauga smantana si iaurtul. Se combina compozitia lichida cu faina si se framanta pana se obtine un aluat destul de moale, dar care nu se lipeste de degete.
2. Pentru a face umplutura, se amesteca telemeaua cu galbenusul, zaharul si esenta de rom.
3. Se ia cate o bucatica de aluat si se intinde cate o foaie de jumatate de centimetru grosime (eu le-am facut patrate de 10x10 cm. Dimensiunea poate varia in functie de preferinte). Se pune care o lingura plina de branza si se impacheteaza aluatul, lipindu-l la capete.
4. Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza zahar fin peste ele. Sunt bune atat calde, cat si reci.
PS: Sunt bombe calorice.
Foarte,foarte gustoase, le recomand cu drag!
Snitele de porc in crusta din fulgi de meiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii