Muffins cu Tarate si Gem de Capsuni

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Muffins cu Tarate si Gem de Capsuni

Ingrediente

  • 2 linguri de seminte de in macinate (asta inlocuieste ouale)
  • 6 linguri de apa
  • 200 g tarate (orz/grau/ovaz)
  • 125 g faina integrala sau alba
  • 115 g zahar brun
  • 4 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • un varf de cutit de sare
  • 294 ml lapte de soia (ovaz/migdale/coconut)
  • 80 ml ulei canola
  • 150 g nuci zdrobite
  • gem pentru umplut (unul dulce de preferat pentru ca muffins-urile nu sunt dulci absolut deloc, din contra!)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 220 grade C. Se unge o tava de muffins (eu am folosit 2, dar marime mica de tot). Cu un mixer de mana se amesteca semintele macinate de in si cu apa. Se bate la viteza maxima pentru 2-3 minute, pana apa si inul devin de o consistenta cremoasa.

Intr-un vas se combina faina, tarata, zaharul brun, scortisoara, praful de copt si sarea. Se pune deoparte. Separat, in alt vas, se amesteca compozitia de in cu uleiul si laptele si se adauga si nuca. Se combina apoi cele doua amestecuri (nu se amesteca mai mult de 10 ori). Pasta formata se pune in formele de muffins, se umple pe jumatate si apoi se pune putin gem de capsuni (de exemplu) si apoi se acopera cu restul de pasta. Se coace la foc mare circa 15-20 minute.

Se scot de la cuptor, se lasa la racit 3-5 minute in tava dupa care se pun pe un gratar la racit. Se servesc reci, cu unt si gem deasupra, la micul dejun.

Reteta este luata dintr-o carte vegetariana si explicatiile date acolo despre tarate. Cea de grau este un exemplu de fibra insolubila si ajuta la buna functionare a intestinelor. Cea de orz un exemplu bun de fibra solubila si ajuta mult la reducerea riscului de atac de cord si a bolilor de inima.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala