Paine din Trei Tipuri de Faina si Ulei de Rozmarin

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Paine din Trei Tipuri de Faina si Ulei de Rozmarin

Ingrediente

  • - 360 g faina alba 000 proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 115 g faina integrala de grau
  • - 25 g faina de secara
  • - 60 ml ulei de masline extravirgin cu rozmarin
  • - 8 g drojdie uscata
  • - 10 g sare de mare fin macinata
  • - 330 ml apa calduta

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol cu diametru mare (potrivit pentru framantarea aluatului) cele trei tipuri de faina: faina alba proaspat cernuta, faina integrala de grau si faina de secara.
- Se adauga uleiul de masline, drojdia si sarea, astfel incat sarea sa fie la distanta de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).

- Se adauga apa treptat si se incepe framantarea aluatului cu mainile, pana ce intreaga cantitate de faina de pe peretii bolului a fost incorporata. Se formeaza un aluat moale, lipicios, usor de modelat.
- Dupa ce intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata, aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 5 minute.

- Dupa perioada de framantare se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca o forma aproximativ rotunda.
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca timp de o ora intr-o incapere calduta, ferit de curent.

- Aluatul se pune din nou pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil si se framanta putin. Se modeleaza apoi aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma aproximativ rotunda.
- Se unge cu ulei o tava mare sau se tapeteaza tava cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt.

- Se pune aluatul in tava pregatita anterior.
- Se acopera aluatul cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol si se lasa sa dospeasca in tava timp de aproximativ 1 ora.

- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se presara putina faina la suprafata aluatului.
- Se taia suprafata aluatului dupa preferinta.

- Se coace aluatul timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Aperitiv placinta cu branza de vaci
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza de vaci este simplu de preparat si cu siguranta va deveni si favorita voastra. Sa treceti placinta cu...

Aperitiv placinta cu branza de vaci
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala