Placinta taraneasca cu mere

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 75 g zahar;
  • 2 plicuri de zahar vanilat;
  • 1 ou;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 200 g smantana;
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g);
  • faina cat cuprinde (450 g).
  • Umplutura:
  • 1100 g de mere curatate de coaja si seminte;
  • 100 g zahar;
  • 2 linguri gris;
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
  • 100 g unt moale;

Mod de preparare

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie, smantana si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza. Se pune faina treptat si praful de copt si se framanta pana cand se obtine o coca nelipicioasa. Se lasa la rece pentru cel putin 15 minute.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, dupa care se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa.
Se imparte aluatul in doua (eu nu le-am impartit in mod egal, am lasat partea de jos mai groasa, iar cea de sus mai subtire, cu toate ca foaia de sus a fost foarte subtire atunci cand am intins-o, riscand sa o rup sau sa nu mi-ajunga :D), se intinde prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita, dupa care se presara cele doua linguri de gris. Se intind merele peste foaie si se presara scortisoara peste ele.
Pe masa unsa cu ulei, se intinde cu ajutorul sucitorului a doua foaie, apoi se ruleaza pe el si se pune peste mere. Se inteapa si aceasta foaie, din loc in loc, cu furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano
Bucataras.RO

Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala