Quiche rustic cu vita, galbiori si praz

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Quiche rustic cu vita, galbiori si praz

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 375 de grame făină
  • 1 pachet de drojdie uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 175 de ml plus extra apă călduță
  • 5 linguri de ulei
  • 1 ou
  • semințe de susan și in
  • Pentru umplutura:
  • 100 de grame galbiori gatiti anterior
  • 500 de grame carne tocată de vită
  • 1 fir de praz , doar partea albă
  • 4 căței de usturoi feliati
  • Sare, piper, coriandru frunze uscat
  • 250 de grame brânză Ceddar
  • 2 linguri de ulei
  • 150 de grame smantana fermentata grasă
  • 4 ouă
  • 1 linguriță de amidon

Mod de preparare

Deseori simt nevoia să savurez ceva mai consistent, așa că mi-a venit ideea acestei placinte rustice franțuzești pe care am servit-o alături de o salată verde cu vinegreta de muștar...
Pentru început, pregătim umplutura.
Încingem ulei într-o tigaie antiaderenta, călim prazul tăiat rondele cca. 10 minute, urmează usturoiul, mai lăsăm vreo 3 minute, apoi carnea, pe care o calim 10 minute, adăugăm puțină apă, condimentele, sarea și lăsam să fiarbă acoperit încă 5 minute.
Oprim focul, iar după ce compoziția s-a mai răcit, adăugăm branza tăiată cuburi mici.
Intr-un vas încăpător, amestecăm ingredientele pentru aluat, le frământăm, lăsăm aluatul format, la dospit 40 minute sau până își dublează volumul.
Într-o tavă de tarta unsa, așezăm aluatul, în așa fel încât să atârne peste marginile formei, umplutura o amestecăm cu ouăle bătute cu smantana fermentata grasă, sare, piper, amidon, o așezăm peste aluat, adunăm marginile peste umplutura în stil rustic, le ungem cu ou bătut și le presaram cu semințe de susan și in, apoi coacem placinta în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cca. 45 de minute.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
3
Dulciuri

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Prajitura fina cu mac
4
Dulciuri

Prajitura fina cu mac

Prajitura fina cu mac
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
5
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale