Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust intens. Pot fi servite ca gustare in timpul petrecerilor, insotite de diverse sosuri sau pur si simplu savurate alaturi de o bautura preferata. Crocante si pline de gust, saratelele cu branza sarata sunt un aperitiv apreciat deopotriva de adulti si copii.

Portii
10
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Ingrediente

  • 350 gr branza sarata, telemea
  • un pachet unt (200 gr)
  • 1 pahar iaurt (circa 150 gr)
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • putina sare (asta depinde de cat de sarata este branza)
  • faina (circa 800-900 gr)
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • 150 gr cascaval pentru ras deasupra
  • 2 linguri lapte caldut

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 2 linguri cu lapte caldut si o lasam circa 1-2 minute. Dam pe razatoarea cu ochiuri mici branza si untul. Intr-un vas mai mare punem branza, untul, cele doua oua, iaurtul si drojdia. Adaugam faina in ploaie si framantam un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. branza nu este foarte sarata, mai adaugam putina sare, dupa gust. Lasam aluatul la crescut circa 30 de minute intr-un loc caldut.

Pe masa de lucru presaram putina faina si intindem aluatul de circa 1 cm grosime. Decupam cu o forma speciala, in cazul in care nu avem forma, taiem cu un cutit fasii de circa 15 cm lungime. Ungem deasupra cu ou batut si presaram cascaval ras.

Punem hartie de copt in tava si asezam saratelele. Eu am avut folie din silicon, este mult mai usor de curatat si nu se lipeste. Coacem saratelele in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra, circa 15-20 de minute, depinde de fiecare cuptor. Sunt delicioase calde, dar sunt la fel de gustoase si reci.
Daca v-a placut reteta noastra de saratele cu branza sarata, va invitam sa descoperiti si alte retete: biscuiti cu branza si chimen, saratele cu unt si branza sarata sau saratele cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
5
Carte de bucate

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Parteneri
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia