Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust intens. Pot fi servite ca gustare in timpul petrecerilor, insotite de diverse sosuri sau pur si simplu savurate alaturi de o bautura preferata. Crocante si pline de gust, saratelele cu branza sarata sunt un aperitiv apreciat deopotriva de adulti si copii.
Dizolvam drojdia in 2 linguri cu lapte caldut si o lasam circa 1-2 minute. Dam pe razatoarea cu ochiuri mici branza si untul. Intr-un vas mai mare punem branza, untul, cele doua oua, iaurtul si drojdia. Adaugam faina in ploaie si framantam un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. branza nu este foarte sarata, mai adaugam putina sare, dupa gust. Lasam aluatul la crescut circa 30 de minute intr-un loc caldut.
Pe masa de lucru presaram putina faina si intindem aluatul de circa 1 cm grosime. Decupam cu o forma speciala, in cazul in care nu avem forma, taiem cu un cutit fasii de circa 15 cm lungime. Ungem deasupra cu ou batut si presaram cascaval ras.
Punem hartie de copt in tava si asezam saratelele. Eu am avut folie din silicon, este mult mai usor de curatat si nu se lipeste. Coacem saratelele in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra, circa 15-20 de minute, depinde de fiecare cuptor. Sunt delicioase calde, dar sunt la fel de gustoase si reci.
Daca v-a placut reteta noastra de saratele cu branza sarata, va invitam sa descoperiti si alte retete: biscuiti cu branza si chimen, saratele cu unt si branza sarata sau saratele cu branza
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAnul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem...
Piftie combinataCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii