Saratele cu unt si branza sarata

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Saratele cu unt si branza sarata

Ingrediente

  • 300 gr unt (82% grăsime)
  • 300 gr telemea de vaci
  • 300 gr făină
  • un vârf de linguriţă de sare
  • 1 ou pentru uns
  • seminţe de chimen/susan, in, mac
  • sare

Mod de preparare

Aluatul se face foarte uşor, însă e musai să-l pregătiţi cu câteva ore înainte. Eu l-am făcut de seara.
Dăm telemeaua prin răzătoare.
Punem toate ingredientele într-un vas încăpător şi le amestecăm până obţinem un aluat nelipicios. Dacă încă se mai lipeşte de mâini, mai adăugăm puţină făină.
Învelim aluatul în folie alimentară şi-l dăm la frigider pentru minim 6 ore.
Pudrăm masa de lucru cu făină. Rupem bucăţi din aluat şi întindem foile, pe care le tăiem în fâşii de aproximativ 1 cm lăţime. Lungimea o hotărâţi voi.
Pregătim o tava, în care punem hârtie de copt.
Aşezăm sărăţelele în tava de copt , le ungem cu oul bătut şi presărăm seminţe după preferinţe.
Dăm tava la cuptorul încins la 180 grade C, pentru aproximativ 15 minute.
Le lasam putin sa se racoreasca, apoi le asezam pe platou si le servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala