Se separa albusurile de galbenus si se mixeaza albusurile cu zaharul. Galbenusurile se pun separat intr-o farfurie si se adauga praful de copt, se amesteca putin sa se omogenizeze. Dupa ce s-au batut bine albusurile, se adauga galbenusurile, se amesteca incet adaugand faina treptat. La sfarsit se adauga cacao amestecand foarte usor. Se unge tava cu ulei si se toarna continutul, apoi se da la cuptor cca. 15-20 min.
Crema
Finetti se amesteca bine cu cubul rama. Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se face intr-un vas putina apa cu zahar si cu un pic de lamaie stoarsa (dupa gustul fiecaruia) si cu acest amestec se insiropeaza dupa preferinte, dar sa nu fie foaia prea moale.
Apoi se adauga crema de finetti, dupa care se pune frisca
deasupra peste frisca se arde putina ciocolata sau altfel de ornamente (ex: bilute colorate sau din ciocolata etc.).
Se poate face si ca tort, dar in loc de un blat se pot face 3 si fiecare blat se unge cu crema cu finetti si nu se pune peste crema frisca, doar deasupra ultimului blat asezat si se orneaza dupa preferinta.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateDupa reteta de blat (Banana bread) am facut o prajiturica tare delicioasa cu gust intens de banana, ciocolata alba si cirese...
Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarenaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii