Aluat: drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza.
Faina se pune intr-un vas, adaugam sarea, drojdia si apa. Framantam un aluat ca de paine pe care il lasam sa creasca 30-40 min.
Umplutura: Varza se taie marunt, se pune intr-o cratita cu ulei incins si se caleste pana se inmoaie. Potrivim de sare si piper. Mie imi place putin mai piparata.
Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in patru parti, pentru patru foi (doua tavi)
In tava tapetata cu putin ulei si faina se pune o foaie intinsa, am asezat un strat de varza.
Am intinsa doua foaie peste varza. Am lasat sa creasca 15 min.
Inainte de a baga tava in cuptor am intepat cu o furculita si am uns cu ou batut.
Am lasat la cuptor la foc mic 50 min.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
Comentarii