Reteta de paleuri cu ciocolata - Cea mai savuroasa reteta de paleuri

Paleurile proaspete, crocante la exterior și moi la interior, acoperite cu un strat de ciocolată fină, sunt o bucurie dulce și savuroasa.

Portii
40
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Reteta de paleuri cu ciocolata - Cea mai savuroasa reteta de paleuri

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de paleuri cu ciocolata
  • 130 gr unt (80% grasime)
  • un praf sare
  • 120 gr zahar pudra (daca preferati mai dulci, suplimentati)
  • 3 oua mari (sau 4 mai micute)
  • 280 - 300 gr faina de grau (in functie de marimea oualor)
  • 5 gr praf de copt
  • crema:
  • 250 gr ciocolata
  • 200 ml smantana lichida (30%)
  • in plus:
  • 100 gr ciocolata topita pt glazurat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de paleuri cu ciocolata:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se prepara mai intai crema pentru ca trebuie sa stea cateva ore la frigider pentru a se intari.
Se pregateste compozitia.
Intr-un vas, se pun untul moale, praf de sare si zaharul pudra. Se mixeaza pana devine cremos, apoi se incorporeaza cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de unt cu oua. In functie de marimea oualor, este posibil sa intre mai multa sau mai putina faina. Compozitia rezultata trebuie sa fie ferma, dar maleabila pentru a putea fi spritata in tava.
Cu ajutorul unui poche, se spriteaza bastonase groase de 2 cm sau cate un mot cu diametrul de 3-4 cm, la distanta de 3-4 cm unul de altul.
Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 8-10 minute, in functie de cuptor.
Dupa coacere, se scot si se lasa la temperat in tava, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie.
Se umplu cu crema de ciocolata si se lipesc cate doua presand usor sa adere la crema. Se glazureaza cu linii subtiri si fine de ciocolata topita.
Se pastreaza ideal intr-o cutie de platic, inchisa ermetic, pentru a le pastra moi si fragede.

Poate preferi paleurile cu gem sau paleurile cu stafide, ba chiar fursecurile cu gem sau fursecurile fragede, orice reteta ai alege, urmand istructiunile suntem siguri ca vei prepara un desert delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Am avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala