Spala vanata, dovleceii si rosiile. Taie vanata, dovleceii si rosiile in felii subtiri. Curata usturoiul si zdrobeste-l. Asamblarea ratatouille-ului: Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge un vas de copt cu 2 linguri de ulei de masline. Aranjeaza alternativ felii de vanata, dovlecei si rosii in vasul de copt, formand un model circular sau in randuri. Presara sare, piper, cimbru si oregano peste legume. Adauga usturoiul zdrobit printre feliile de legume. Toarna sucul de rosii uniform peste legume. Stropeste cu restul de ulei de masline.
Acopera vasul de copt cu folie de aluminiu si coace in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute. Indeparteaza folia si mai coace pentru inca 10-15 minute, pana cand legumele sunt fragede si usor rumenite. Decoreaza cu frunze de busuioc proaspat si serveste ratatouille-ul cald, ca fel principal sau garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si altele lafel de delicioase: ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa, ratatouille la cuptor sau ratatouille de legume cu branza
Pofta buna!
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePastrez din vara anului trecut reteta "Nougat glacé" ca fiind un deliciu aromat de preparat in zi de sarbatoare. Stiu ca au...
Nougat glacé cu sos caramelCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii