Reteta Ratatouille cu vinete, dovlecei, rosii si suc de rosii

Reteta Ratatouille cu vinete, dovlecei, rosii si suc de rosii

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 2 dovlecei
  • 4 rosii
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 mana de frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare

Spala vanata, dovleceii si rosiile. Taie vanata, dovleceii si rosiile in felii subtiri. Curata usturoiul si zdrobeste-l. Asamblarea ratatouille-ului: Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge un vas de copt cu 2 linguri de ulei de masline. Aranjeaza alternativ felii de vanata, dovlecei si rosii in vasul de copt, formand un model circular sau in randuri. Presara sare, piper, cimbru si oregano peste legume. Adauga usturoiul zdrobit printre feliile de legume. Toarna sucul de rosii uniform peste legume. Stropeste cu restul de ulei de masline.

Acopera vasul de copt cu folie de aluminiu si coace in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute. Indeparteaza folia si mai coace pentru inca 10-15 minute, pana cand legumele sunt fragede si usor rumenite. Decoreaza cu frunze de busuioc proaspat si serveste ratatouille-ul cald, ca fel principal sau garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si altele lafel de delicioase: ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa, ratatouille la cuptor sau ratatouille de legume cu branza

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Nougat glacé cu sos caramel
Bucataras.RO

Nougat glacé cu sos caramel

Pastrez din vara anului trecut reteta "Nougat glacé" ca fiind un deliciu aromat de preparat in zi de sarbatoare. Stiu ca au...

Nougat glacé cu sos caramel
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala