Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de mancare italian, cu orez, legume proaspete, parmezan și arome delicioase. Ideal pentru vegetarieni si iubitorii de mancare sanatoasa!

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Ingrediente

  • 200 g orez pentru risotto (Arborio sau Carnaroli)
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 morcov, taiat cubulete mici
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 100 g mazare (proaspata sau congelata)
  • 100 g ciuperci, taiate felii
  • 1 dovlecel mic, taiat cubulete
  • 1 litru supa de legume (calda)
  • 100 ml vin alb (optional)
  • 50 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat pentru decor

Mod de preparare

Incalzeste uleiul de masline si untul intr-o tigaie mare sau o cratita adanca, la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin moi si translucide. Adauga morcovul, ardeiul, ciupercile si dovlecelul si gateste-le pentru cateva minute pana se inmoaie putin. Adauga orezul si amesteca bine pana cand acesta devine translucid, aproximativ 2-3 minute. Toarna vinul alb (daca folosesti) si lasa-l sa se evapore complet.

Adauga cate un polonic de supa de legume calda si amesteca constant pana cand supa este absorbita de orez. Continua sa adaugi supa treptat, cate un polonic, amestecand constant, pana cand orezul este gatit al dente si cremos. Acest proces dureaza aproximativ 18-20 de minute. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi gata risotto-ul, adauga mazarea si continua sa amesteci. Cand orezul este gatit si risotto-ul are o consistenta cremoasa, opreste focul si adauga parmezanul ras. Amesteca bine. Potriveste de sare si piper dupa gust. Serveste risotto-ul cald, decorat cu patrunjel proaspat tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
4
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Tort festiv pentru Paste
Bucataras.RO

Tort festiv pentru Paste

Iata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...

Tort festiv pentru Paste
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala