Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de mancare italian, cu orez, legume proaspete, parmezan și arome delicioase. Ideal pentru vegetarieni si iubitorii de mancare sanatoasa!
Incalzeste uleiul de masline si untul intr-o tigaie mare sau o cratita adanca, la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin moi si translucide. Adauga morcovul, ardeiul, ciupercile si dovlecelul si gateste-le pentru cateva minute pana se inmoaie putin. Adauga orezul si amesteca bine pana cand acesta devine translucid, aproximativ 2-3 minute. Toarna vinul alb (daca folosesti) si lasa-l sa se evapore complet.
Adauga cate un polonic de supa de legume calda si amesteca constant pana cand supa este absorbita de orez. Continua sa adaugi supa treptat, cate un polonic, amestecand constant, pana cand orezul este gatit al dente si cremos. Acest proces dureaza aproximativ 18-20 de minute. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi gata risotto-ul, adauga mazarea si continua sa amesteci. Cand orezul este gatit si risotto-ul are o consistenta cremoasa, opreste focul si adauga parmezanul ras. Amesteca bine. Potriveste de sare si piper dupa gust. Serveste risotto-ul cald, decorat cu patrunjel proaspat tocat.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaIata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...
Tort festiv pentru PasteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii