E vara ... e cald ... e vremea legumelor de tot felul.
Si ce poate fi mai savuros si mai sanatos decat o salata?
Morcovii se curata si se fierb in apa cu sare cca 20 minute, dupa care se taie bucati de 3 cm lungime si apoi pe din doua.
Broccoli-ul se desface buchetele, se spala sub jet de apa rece si se fierbe in apa cu sare cca 20 minute.
Ciupercile si curata de pielita si picioruse, se spala sub jet de apa rece si se taie felii.
Mozzarela se taie felii groase de cca 0, 5 cm.
Intr-un vas termorezistent torni uleiul de masline si asezi, alternativ, un rand de morcovi, ciuperci, broccoli si mozzarella.
Paine o prajesti si o faci bucati mici pe care le presari peste legume. Frunzele de patrunjel le rupi si le presari peste paine. Apoi adaugi porumbul boabe.
Dai totul la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, cat sa se inmoaie putin branza.
Intre timp speli frunzele de salata verde si le asezi in boluri.
Umpli bolurile cu legumele de la cuptor si asezonezi, dupa gust, cu sare si piper proaspat macinate.
Se serveste imediat, in boluri tapetate cu frunze de salata verde.
Poti adauga dresingul preferat sau doar ulei de masline, sare si piper.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii