Se spala cartofii si se pun la fiert (in coaja) in apa rece cu putina sare. Se fierb cam 10-15 minute. Intre timp se pregateste dressingul pentru salata. Intr-un castronel se pun smintina, otetul, uleiul, mustarul, putina sare, piper si se amesteca bine cu o furculita.
Se taie mararul marunt si se adauga in compozitie. Ceapa se taie felii subtiri si se pune in castronul de salata. Castravetele se curata partial de coaja, se taie felii subtiri si se pune in castron. Cind cartofii sint fierti, se scot din apa in care au fiert si se lasa sa se raceasca putin dupa care se taie cuburi si se pun in castron peste ceapa si castravete.
Somonul se taie bucati potrivite si se pune in castron. Deasupra se toarna dressingul, se amesteca usor cu o lingura, se gusta si daca mai este nevoie se pune putina sare sau putin piper dupa gust. Se lasa la frigider cam 20-30 de minute dupa care se serveste.
pofta buna!
Optional se poate pune salata de cartofi deasupra citorva foi de salata verde si se poate servii cu paine neagra sau sfecla rosie murata.
Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....
Fasole fideluta cu piept de porc afumatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii