Shaorma - reteta facuta in casa

Descopera reteta autentica de shaorma facuta in casa, cu piept de pui marinat, sos de usturoi cremos si sos tahini delicios, servita în lipie calda alaturi de legume proaspete. Gateste usor si savureaza un preparat plin de arome, perfect pentru orice masa!

Shaorma - reteta facuta in casa

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • • 500 g de piept de pui sau pulpa de pui dezosata (poți folosi si carne de vita sau miel)
  • • 3 linguri de ulei de masline
  • • 2 linguri de iaurt
  • • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • • 1 lingurita de chimen
  • • 1 lingurita de coriandru macinat
  • • 1 lingurita de turmeric
  • • 1 lingurita de paprika
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Zeama de la 1 lămaie
  • Pentru sos de usturoi:
  • • 200 g de iaurt grecesc
  • • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • • 1 lingura de ulei de masline
  • • Sare, dupa gust
  • • Zeama de la 1/2 lamaie
  • Pentru sos tahini:
  • • 100 g de pasta tahini
  • • 2 linguri de iaurt grecesc
  • • Zeama de la 1 lamaie
  • • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Apa, pentru diluare (optional)
  • Pentru servit:
  • • Lipii (sau paine pita)
  • • Salata verde, taiata fasii
  • • Rosii, taiate cubulete
  • • Castraveti murati, taiati felii
  • • Ceapa rosie, taiata julienne
  • • Cartofi prajiti (optional)

Mod de preparare

  • Intr-un bol mare, amesteca uleiul de masline, iaurtul, usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, chimenul, coriandrul, turmericul, paprika, sarea, piperul si zeama de lamaie.
  • Adauga carnea taiata fasii subtiri si amesteca bine, astfel incat sa fie bine acoperita de marinada.
  • Lasa carnea la marinat timp de cel puțin 1 ora, ideal peste noapte, in frigider.
  • Incalzeste o tigaie mare sau o plita si gateste carnea marinata la foc mediu-inalt, pana devine aurie si bine facuta, aproximativ 8-10 minute.
  • Amesteca iaurtul grecesc cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea si zeama de lamaie. Gusta si ajusteaza condimentele, daca este necesar.
  • Intr-un bol, amesteca pasta tahini cu iaurtul grecesc, zeama de lamaie si usturoiul zdrobit. Daca este prea gros, poti adauga putina apa pentru a-l dilua. Gusta si ajusteaza cu sare si piper.

Asamblarea shaormei:

  • Incalzeste lipiile sau pita intr-o tigaie uscata sau în cuptor.
  • Pune un strat de carne pe fiecare lipie, adauga salata verde, rosii, castraveti murati si ceapa rosie.
  • Adauga sosul de usturoi si/sau sosul tahini deasupra.
  • Daca doresti, poti adauga si cartofi prajiti.
  • Ruleaza lipia, inchizand capetele pentru a evita sa curga continutul, si serveste imediat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
5
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Parteneri
Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

De ceva timp visez la un desert delicios cu fistic. Tocmai ce am cumparat niste capsuni dulci si aromate, asa ca am zis ca...

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala