Untul adus la temperatura camerei se amestecă cu făina de migdale, făina de cocos și eritriolul, se frământă până ce se obține un aluat omogen. Acesta se pune la rece, eventual congelator pentru minim 20 minute.
Între timp, fructele curățate și spălate se pun într-un vas cu fundul gros și cele 3 linguri de Eritritol, adică îndulcitor, și se dau la fiert cca. 10 minute la foc mic, până ce se înmoaie fructele și se încorporează zahărul și se lasă la răcit, în vasul aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, tapetat cu foaie de pergament.
După cele 20 de minute cât s-a răcit aluatul, se scoate din congelator/frigider și pur și simplu se răzuiește deasupra amestecului de fructe din vasul CrockPot-ului, se presară scorțișoara și se dă la copt, pe modul HIGH ( cca. 100 grade Celsius!) pentru 120 minute. Atenție din când în când se ridică, capacul și se șterge cu un șervet de bucătărie.
După cele 120 de minute, prăjitura se scoate din vas, se lasă la răcit și se servește ca atare sau cu înghețată, sos de vanilie după preferința fiecăruia! 😉
Spor și poftă bună!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii