Marinata pentru Vanat

Complexitate
redusa
Marinata pentru Vanat

Ingrediente

  • Pentru 1 kg carne:
  • Marinata se prepara din:
  • -200 ml apa
  • -200 ml vin rosu sec (demisec)
  • -5 linguri otet de vin
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 felie de telina, radacina (de grosimea degetului mic)
  • -5-6 catei de usturoi
  • -1 foaie de dafin
  • -1 fir de cimbru
  • -5 boabe de piper negru
  • -20 g sare
  • Pentru 1 l de bait se folosesc:
  • -300 ml otet
  • -200 ml vin
  • -500 ml apa
  • -10 boabe de piper
  • -2 foi de dafin
  • -1 morcov mai mare
  • -1 telina mica
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 creanga de cimbru
  • -sare

Mod de preparare

Zarzavatul se taie felii(rondele) si se pune la fiert in apa cu usturoiul curatat si intreg si cu restul de mirodenii.
Dupa ce a fiert cateva clocote, se adauga vinul, otetul si sarea si se mai lasa putin pe foc.

Zarzavatul nu trebuie sa fie fiert.
El isi va lasa aroma in timp ce se marineaza carnea.
Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste carnea de vanat.
Baitul trebuie sa aiba un gust acrisor.

Se lasa la marinat cel putin 24 ore. Recomandat este 2-3 zile.
Daca carnea nu este complet acoperita cu lichid se va pune o greutate sa o tina scufundata (si daca nici asa nu ajunge toata carnea in lichid, ori se mai pregateste o portie de bait, ori se intoarce carnea mereu, astfel ca sa stea toata carnea in bait. Eu as opta pentru prepararea inca unei portii de bait)

Cantitatea de bait depinde de marimea vanatului.
Vasul trebuie tinut la o temperetura potrivita, temperatura scazuta impiedica marinarea vanatului.

Timpul de marinare depinde de felul vanatului.
Caprioara se tine 8 zile, iepurele, 2-3 zile.

Iepurele se poate prepara si proaspat (atunci vanat si urmeaza sa fie pregatit)
In acest caz, dupa ce a fost curatat, se taie in bucati si se lasa 2-3 ore acoperit cu otet indoit cu apa.
Si-n acest caz este la fel de bun ca cel marinat.
Vanatul se marineaza in vase de lemn sau smaltuite.

Baitul, in afara de faptul ca indeparteaza mirosul si gustul specific de vanat, fragazeste carnea, care la vanat este fibroasa, atoasa, tare, cu o altfel de textura, etc si datorita mirodeniilor, ea capata un gust placut si picant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
2
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura fina cu mac
3
Dulciuri

Prajitura fina cu mac

Prajitura fina cu mac
Paste umplute cu urda si marar
4
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale