Mousse de Usturoi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Mousse de Usturoi

Ingrediente

  • ulei
  • lapte integral
  • usturoi
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Cele ce ati mai calatorit prin Spania ati vazut ca ei sunt foarte mari fani ai unui mujdei de usturoi " ca in Delta", un pic mai gros, foarte puternic. Il mananca si pe paine pana astepta sa vina mancarea sau ca acompaniament cu diferite mancaruri, etc.

Mie una din cand in cand imi place sa mananc la restaurant, sa mai incerc noi feluri de mancare sau unele ce sunt prea costisitoare sa le faci acasa doar pentru o persoana.

In satul in care am locuit cativa ani buni e un restaurant unde faceau acest mujdei - alioli cum ii zic ei - cu o textura foarte fina, ca o spuma, de culoare alba si nu prea puternic. Era nemaipomenit! Bineinteles ca am intrebat cum il fac si am fost refuzata, secretul casei!

Dar, cum eu sunt drac impielitat cateodata, am tot intrebat si intrebat pana am ajuns la fata din bucatarie insarcinata cu prepararea lui. Care era o romancuta: p a facut ceva nazuri la inceput dar pana la urma am reusit sa fur reteta.

Avem nevoie de ulei de floarea soarelui sau seminte, lapte, usturoi, sare si otet alb. Si cel ce va face toata treaba, un blender de picior! e foarte important sa fie acest tip de blender, nu vasul, caci se taie, va zic din experienta!

Intr-un vas mai inalt - cum este cel cu care vine blenderul, sau in orice alt recipient unde vom pastra mousse-ul punem in proportie de 2/3 ulei si 1/3 lapte integral rece. Daca in total aveti cam o cana de ceai de lichid puteti pune 2 catei mai mari de usturoi, daca il vreti mai slabut puneti doar un catel.

Un praf de sare si o lingurita mica de otet si bzzzzzzz, bzzzzzz cu blenderul pana cand vedeti ca se face o spuma. Puteti inclina usor blenderul ca sa prinda usturoiul si sa il faca praf. Acum, un truc: daca nu vi se leaga, ramane o pasta mai lichida -poate ati pus mai putin lapte sau nu a fost suficient de rece ori prea putina grasime - puteti pune o felie de paine uscata, inmuiata in lapte si stoarsa.

Va pierde din textura fin-spumoasa dar cel putin il veti putea consuma, va fi mai legat- In anumite restaurante pun paine de la inceput caci asa vor consuma mai putin ulei: d

Sper sa va placa!
Acompaniati diferite feluri de mancare ce se servesc cu clasicul mujdei de usturoi. Il puteti folosi si la diferite canapee etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
3
Dulciuri

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Prajitura fina cu mac
4
Dulciuri

Prajitura fina cu mac

Prajitura fina cu mac
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
5
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale