Pesto de Macris cu Patrunjel

Complexitate
redusa
Pesto de Macris cu Patrunjel

Ingrediente

  • 2 legaturi macris (500 gr)
  • 2 legaturi de patrunjel de gradina, aromat si proaspat (100 gr)
  • 120 ml ulei de masline (seminte de struguri)
  • 2 catei de usturoi (mari daca sunt mai mici se pun 3)
  • 100 gr muguri de pin
  • parmesan dupa gust (am pus 150 gr) sare si piper dupa gust
  • apa, daca se cere in procesul de macinare

Mod de preparare

Se alege macrisul, se curata de codite si se spala bine de tot, verificand ambele fete ale frunzelor. Melcii fara cochilie iubesc macrisul si sant mari fani ai frunzelor din cauza asta trebuie asa de bine verificate.
Patrunjelul se spala, se indeparteaza coditele, se curata usturoiul, se cantaresc mugurii de pin.

Macrisul se rupe in bucatele mai micute dupa care se pun toate ingredientele in food processor si se macina pana obtinem o pasta. Daca in timpul macinarii trebuie sa indepartam de pe peretii aparatului pasta, inseamna ca este prea densa si trebuie sa adaugam apa. Atentie, se adauga doar tot cate o lingura si numai mult de doua.

Se pastreaza in cutii la congelator, se utilizeaza la diferite mancaruri de paste, supe sau/si peste.
In cazul in care nu avem food processor, se poate face cu blenderul dar in cazul asta procesul este indelungat din cauza ca trebuie facut in portii mici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Eclere
Bulete colorate
4
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale