Am luat macrisul din gradina, nu l-am cantarit dar dupa ochi se poate sa fie cantitatea exacta cea data in reteta. Deci, se spala macrsiul bine de tot, se verifica fiecare frunza si pe o parte si pe alta, se rup coditele (sau nu daca le preferati).
Frunzele neaparat trebuie verificate pe ambele parti pentru ca de cele mai multe ori au melcisori printre ele. Deci, dupa ce le-am spalat bine si am indepartat (sau nu) coditele, se pun intr-un vas in care am pus inainte, 5-6 linguri de ulei, de care preferati.
Se incepe operatia de "topire" a macrisului. Cu o lingura de lemn amestecam in el mereu, pana se topesc frunzele de tot si se transforma intr-o pasta. Operatia dureaza 3-4 minutesi se face la foc moale.
In alt vas punem restul de ulei si faina si calim putin de tot dupa care luam de pe foc, adaugam macrisul topit si amestecam bine, adaugam apa calduta peste el, amestecam sa nu ramana cocoloase si punem inapoi pe flacara.
Daca este prea gros se mai adauga tot cate putina apa pana ajunge la consistenta dorita. Dregem de sare, adaugam un catel de usturoi pisat, mai fierbem 1 minut si luam de pe foc. Servim cald cu smantana alaturi de cartofi pireu si carne de vita fiarta..
In cazul in care doriti sa il serviti in post si cand este dezlegare la peste este o combinatie perfecta.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn desert cu aroma de copilarie, ciocolata de casă se poate face ori simpla, ori în diverse combinatii, cu fructe...
Desert ciocolata de casa cu alune de padureCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii