Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute. Eu am impartit catitate de ciuperci in 4, asa incat am folost 8 linguri de ulei. Trebuie avut grija ca sa se prajesca ciupercile cat de cat bine, la foc mare, amestecand continuu si sa nu fie inghesuite.
Asadar, am pus intr-o tigaie, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui si am pus 1 portie de ciuperci, din cele 4, mentionate mai sussi le-am lasat la prajit, la foc iute. Odata prajite ciupercile, am presarat sare, piper si zeama de la o jumatate de lamaie, peste ele. Am amestecat bine si le-am lasat deoparte.
Separat, am taiat ceapa si usturoiul. Am pus intr-o tigaie 2 linguri de ulei, dupa care ceapa si usturoiul. Le-am lasat sa se pajeasca 2 minute, amestecand continuu, dupa care am adaugat ciupercile cu tot cu zeama lasata. Am mai adaugat apa si lingurita de boia si le-am lasat la fiert.
Pana ciupercile s-au fiert, am facut sosul, din faina, sos tomat si lapte pe care l-am amestecat bine si l-am lasat dupa aceea. Deoparte.
Odata, ce ciupercile erau moi, iar apa a scazut considerabil, am adaugat sosul de faina, mai sus mentionat.
Am amestecat bine si le-am mai lasat pe foc, max 5 minute, pana a fiert si faina. Inainte de a stinge focul, am presarat patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Se poate servii cu mamaliga sau orez.
Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....
Fasole fideluta cu piept de porc afumatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii