Souvlaki, un delicios preparat grecesc din carne marinata de miel sau de pui, gatita pe vergea metalica sau de lemn. Este un fel de mancare popular si gustos, perfect pentru a fi servit cu paine pita, salata si sos tzatziki.
Pregateste marinada: Intr-un bol mare, amesteca usturoiul maruntit, uleiul de masline, sucul de lamaie, oregano, cimbru, sare si piper. Adauga carnea taiata in cuburi si amesteca bine pentru a se asigura ca fiecare bucata este acoperita uniform în marinada. Lasa la frigider pentru cel putin 1 ora, dar ideal ar fi sa lasi carnea la marinat peste noapte pentru a absorbi aromele.
Asambleaza frigaruile: Dupa ce carnea s-a marinat, infige cuburile de carne pe frigarui. Poti alterna intre carne si bucati de ceapa sau ardei, daca doresti.
Gateste souvlaki: Poti gati souvlaki-ul pe gratarul incins, intr-o tigaie grill sau in cuptorul preincalzit. Gateste-le timp de aproximativ 10-15 minute, intorcandu-le pe toate partile pana cand carnea este frumos rumenita si gatita complet.
Serveste: Incalzeste painea pita si asambleaza souvlaki-ul in pita impreuna cu salata si sosul tzatziki. Poti sa adaugi si o felie de lamaie pentru a stropi peste souvlaki inainte de a servi.
Bucura-te de mancare: Savureaza souvlaki-ul cald, alaturi de garnituri si sosuri, intr-o ambianta greceasca autentica!
Aceasta este doar o reteta de baza, iar variantele sunt nelimitate in ceea ce priveste aromele si ingredientele pe care le poti adauga.
Daca tv-a placut reteta noastra de souvlaki, va invitam sa descoperiti si alte retete: pui in stil grecesc, mousse de mango cu iaurt grecesc sau pilaf grecesc cu creveti si ierburi
Pofta buna!
Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...
Tort cu banane si ciocolata (de post)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii