Souvlaki - reteta de baza

Souvlaki, un delicios preparat grecesc din carne marinata de miel sau de pui, gatita pe vergea metalica sau de lemn. Este un fel de mancare popular si gustos, perfect pentru a fi servit cu paine pita, salata si sos tzatziki.

Souvlaki - reteta de baza

Ingrediente

  • Pentru marinada:
  • • 500g de carne de miel sau de pui, taiata in cuburi
  • • 4 caței de usturoi, maruntiti
  • • 1/4 ceasca de ulei de masline extra virgin
  • • Sucul de la 1-2 lamai
  • • 1 lingurita de oregano uscat
  • • 1 lingurita de cimbru uscat
  • • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • Pentru asamblare:
  • • Frigarui de bambus sau metalice
  • • Paine pita
  • • Salata (de exemplu, salata iceberg, rosii, ceapa rosie)
  • • Sos tzatziki

Mod de preparare

Pregateste marinada: Intr-un bol mare, amesteca usturoiul maruntit, uleiul de masline, sucul de lamaie, oregano, cimbru, sare si piper. Adauga carnea taiata in cuburi si amesteca bine pentru a se asigura ca fiecare bucata este acoperita uniform în marinada. Lasa la frigider pentru cel putin 1 ora, dar ideal ar fi sa lasi carnea la marinat peste noapte pentru a absorbi aromele.

Asambleaza frigaruile: Dupa ce carnea s-a marinat, infige cuburile de carne pe frigarui. Poti alterna intre carne si bucati de ceapa sau ardei, daca doresti.

Gateste souvlaki: Poti gati souvlaki-ul pe gratarul incins, intr-o tigaie grill sau in cuptorul preincalzit. Gateste-le timp de aproximativ 10-15 minute, intorcandu-le pe toate partile pana cand carnea este frumos rumenita si gatita complet.

Serveste: Incalzeste painea pita si asambleaza souvlaki-ul in pita impreuna cu salata si sosul tzatziki. Poti sa adaugi si o felie de lamaie pentru a stropi peste souvlaki inainte de a servi.

Bucura-te de mancare: Savureaza souvlaki-ul cald, alaturi de garnituri si sosuri, intr-o ambianta greceasca autentica!

Aceasta este doar o reteta de baza, iar variantele sunt nelimitate in ceea ce priveste aromele si ingredientele pe care le poti adauga.
Daca tv-a placut reteta noastra de souvlaki, va invitam sa descoperiti si alte retete: pui in stil grecesc, mousse de mango cu iaurt grecesc sau pilaf grecesc cu creveti si ierburi
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala