Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli - o reteta simpla și delicioasa, perfecta pentru o masa usoara si sanatoasa.Ingrediente proaspete, supa de legume si smantana pentru un gust cremos si bogat. Ideala pentru orice sezon!

Supa crema de broccoli

Ingrediente

  • 1 broccoli mare (aproximativ 500 g)
  • 1 ceapa medie
  • 2 cartofi medii
  • 2 morcovi mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 litru de supa de legume sau apa
  • 200 ml smantana pentru gatit (optional)
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Crutoane pentru servit (optional)

Mod de preparare

Spala broccoli-ul si desfa-l in buchetele. Pastreaza tulpina, curat-o de coaja si taie-o bucati mici. Curata si taie ceapa, cartofii, morcovii si usturoiul. Incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul in oala si caleste-le pana devin translucide, aproximativ 5 minute. Adauga morcovii, cartofii si tulpina de broccoli. Continua sa calesti pentru inca 5 minute. Adauga supa de legume sau apa in oala si lasa sa ajunga la punctul de fierbere. Redu focul si lasa sa fiarba in clocote mici pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand toate legumele sunt moi. Adauga buchetelele de broccoli si fierbe pentru inca 5-7 minute, pana cand broccoli-ul devine fraged.

Foloseste un blender vertical (sau transfera supa intr-un blender normal, in loturi) si mixeaza pana obtii o textura fina si cremoasa. Daca doresti, adauga smantana pentru gatit si amesteca bine. Incazeste supa din nou daca este necesar, dar nu o lasa sa fiarba. Gusta supa si adauga sare si piper dupa gust. Serveste supa fierbinte, cu crutoane deasupra, daca doresti. Pentru o versiune mai sanatoasa, poti inlocui smantana cu lapte vegetal sau poti omite complet smantana.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
5
Carte de bucate

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Parteneri
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia