Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!
Incepe prin a spala bine ciupercile si a le taia felii subțiri.
Intr-o oala mare, incinge uleiul de masline sau untul la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana devine transparenta si usor auriu.
Adauga usturoiul si caleste-l impreuna cu ceapa pentru inca un minut, amestecand continuu.
Adauga ciupercile si cartofii taiati cubulete si lasa-le sa se calească timp de aproximativ 5-7 minute, pana ciupercile isi reduc volumul si incep sa elibereze lichid.
Toarna supa de legume sau de pui peste legumele din oala. Daca folosesti apa, poti adauga un cub de supa pentru a intensifica gustul.
Lasa supa sa fiarba la foc mediu-tare timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele sunt complet fierte si moi.
Dupa ce supa s-a fiert bine, ia oala de pe foc și lasa continutul acesteia sa se raceasca putin. Foloseste un blender pentru a transforma supa intr-o crema fina si omogena.
Reincalzeste supa la foc mic, adauga smantana sau laptele de cocos si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Serveste supa crema de ciuperci fierbinte, decorand cu putina verdeata proaspata, daca doresti.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si alte retete delicioase: pate de casa, cu ciuperci, sarmale de post cu ciuperci sau ciulama de pui cu ciuperci.
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii