O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică pentru simturi. Cu un aspect asimetric si farmecul sau rustic, aceasta tarta aduce în prim-plan gustul bogat si aromat al capsunilor proaspete, incorporate intr-o crusta crocanta si frageda.
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul și sarea. Adauga untul si foloseste varfurile degetelor pentru a-l freca în faina pana când amestecul devine nisipos si nu mai sunt bucati mari de unt. Adauga apa rece, treptat, amestecand continuu, pana cand se formeaza un aluat omogen. Ai grija să nu adaugi prea multa apa. Infasurat în folie alimentara, lasa aluatul la frigider timp de cel putin 30 de minute sau pana cand este gata sa fie folosit.
Pregatirea umpluturii:
Intr-un bol mare, amesteca zaharul cu capsunile, sucul de lamaie si faina sau amidonul de porumb, pana cand capsunile sunt bine acoperite. Lasa deoparte pentru a se macera putin in timp ce pregatesti aluatul.
Asamblarea tartei:
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-un cerc pe o foaie de copt. Nu trebuie să fie perfect rotund, doar facem tarta rustica. Asaza umplutura de capsuni in centrul aluatului, lasand aproximativ 5 cm de margini libere. Incepe să pliezi marginile aluatului peste umplutura, formand pliuri și lasand centrul descoperit, ca in poze.
Coacere:
Coace tarta in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute sau pana cand crusta este aurie si umplutura este usor cazuta.
Servire:
După ce tarta a fost coaptă, las-o să se odihnească timp de câteva minute inainte de a o taia. Presara zahar pudra peste tarta calda sau serveste-o cu inghetata de vanilie sau frisca, daca doresti.
Daca v-a placut retetea noastra de tarta rustica cu capsuni, va recomandam sa aruncati un ochi si la aceste retete, pentru inspiratie: rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa, rulada cu mascarpone si capsuni, tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie sau cheesecake fara coacere cu capsuni. Pofta buna!
Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatUn dulce minunat ce ne amintește de copilărie;)
Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul ZepterCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii