Ce am gatit azi ( 52)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Ce am gatit azi ( 52)

Mesajde crista » 04/05/2014 11:13

eu visinici d'astea n-am vazut niciodata .. e clar ca la Bucuresti nu erau :-( sunt curioasa de reteta ( nici de Suhaida nu am auzit desi nu-i exlus sa fi mincat fara sa stiu ce am mincat ) ...

azi fac si eu fasole verde dar din aia lata ( cum e fasolea lata galbena din Romania doar ca aici se gaseste verde )..

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/05/2014 03:20

CRista , se prea poate sa nu fi auzit sau sa nu fii mancat "Visinica"...cred ca era o prajitura "zonala" daca ii pot spune asa.....se facea mai mult prin Ardeal/Banat si de foarte multi ani a fost scoasa din vanzare.
Dupa cate imi amintesc eu toate prajiturile care erau consumatoare mari de zahar :wink: :P au cam fost inlaturate prin anii '75 sau poate chiar si mai devreme.
In general cremele la prajiturile astea( Visinica, Suhaida, Jofre) se faceau cu fondant de cofetarie si se folosea foarte mult zahar DAR cremele erau foarte, foarte fine, au intrat la categoria de "specialitati de ciocolata" :roll:...in fine, la ora actuala sant fel de fel de retete de suhaida/visinica/jofre etc , una mai contrafacuta decat alta, produsul final nu are nimic comun cu prajitura originala, nici cel putin forma ....am facut doar un comentariu mic ...am sa pun reteta dar o dau cu crema preparata cu zahar pentru ca am fost foarte lenesa si nu am avut chef/ chemare, si nici zahar suficient pentru prepararea fondantului :P ...oricum prea mare trafic nu mai este pe aici deci :?
Fişiere ataşate
064_visinica_3358.jpg
064_visinica_3358.jpg (45.76 KiB) Vizualizat de 13876 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/05/2014 08:01


Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/05/2014 05:29

Fişiere ataşate
immagine_278_1.jpg
immagine_278_1.jpg (41.97 KiB) Vizualizat de 13824 ori
immagine_285_1.jpg
immagine_285_1.jpg (60.84 KiB) Vizualizat de 13824 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/05/2014 11:31

Azi nu am gatit nimic, am mancat fiecare ce am gasit prin frigider :D ...am facut cus-cus...acuma se usuca si maine vreau sa-l fac cu legume si niste aripioare de pui sau peste...inca ma mai gandesc :vis:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/05/2014 07:51


Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 08/05/2014 10:35

Am lipsit (cam asa este viata mea... mereu pe fuga...) si nu am reusit sa revad prea mult din urma mai ales la sectiune aceasta (am vazut doar bunatatile pregatite de Pupi si Crista mai sus). :buuun:

Astazi am avut putin timp liber :) (dupa multa vreme). Am experimentat o painica nou nouta si o reala provocare in acelasi timp pentru mine... 100% secara.

Am folosit doar faina de secara bio, 3 g drojdie, sare, apa, putin chimen si seminte de floarea soarelui. Aluatul este extrem de putin framantat (doar cat sa se amestece corespunzator ingredientele), apoi dospit in banneton si copt in vas din ceramica pentru paine (Emile Henry bread cloche).

Conform teoriei painilor 100% secara, o lasam 24 ore inainte de a o gusta... :)
Fişiere ataşate
paine_100_secara.jpg
paine_100_secara.jpg (125.95 KiB) Vizualizat de 13720 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/05/2014 08:29

superb arata piinica ... si numai 3 gr de drojdie :party: :party: :party: cit ai lasat-o la dospit Anto ?



eu ieri nepozate

paste scurte cu sos de rosii ( 1/2 proaspete si 1/2 din cutie) + vinete +busuioc

si omleta cu ardei gras


pentru azi peste la cuptor in papiota si chiftele din cous cous tot la cuptor

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 10/05/2014 12:40


Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/05/2014 08:21



Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori