Creme de tort/prajitura

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

salut

Mesajde elenaddd » 18/12/2009 06:33


Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

salut

Mesajde elenaddd » 18/12/2009 06:34


Avatar utilizator
mika1802
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 30/12/2009 03:41
Localitate: Curtea de Arges
Contact:

crema cu mascarpone

Mesajde mika1802 » 31/12/2009 11:28

crema cu mascarpone

250 g mascarpone
200 ml frisca lichida / smantana pentru frisca
3 oua
4 linguri zahar
1 fiola esenta rom
1 plic gelatina (Dr. Oetker - 10 g)

- se bate frisca tare
- albusurile se bat spuma
- galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste
- se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si se pune peste compozitia de galbenusuri
- peste crema de galbenusuri se adauga crema de mascarpone, frisca si esenta de rom, dupa care se adauga albusurile spuma
Ultima oară modificat 31/12/2009 11:39 de către mika1802, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
mika1802
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 30/12/2009 03:41
Localitate: Curtea de Arges
Contact:

crema cu sampanie

Mesajde mika1802 » 31/12/2009 11:39

crema cu sampanie

2 galbenusuri
50 g zahar
125 ml sampanie
6 foi gelatina alba
2 albusuri
200 ml frisca

- galbenusurile si zaharul se bat spuma
- se adauga sampania
- se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic si se adauga peste galbenusuri si sampanie
- albusurile se bat spuma
- se bat 200 ml frisca
- se omogenizeaza pe rand in compozitia cu sampanie albusurile si frisca

Avatar utilizator
mika1802
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 30/12/2009 03:41
Localitate: Curtea de Arges
Contact:

mousse de cocos

Mesajde mika1802 » 31/12/2009 11:48

mousse de cocos

250 ml lapte
1 cana de 250 ml cu cocos
200 ml frisca
2-3 linguri zahar
1 plic gelatina

- se pune laptele la fiert impreuna cu cocosul si zaharul
- se pune gelatina la inmuiat timp de 10 minute in 3 linguri de apa rece, apoi se divolva pe baie de aburi
- cand este dizolvata, se adauga in amestecul de lapte si cocos si se lasa la racit
- cand compozitia de cocos este rece se amesteca impreuna cu cele 200 ml frisca batuta bat

Avatar utilizator
mika1802
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 30/12/2009 03:41
Localitate: Curtea de Arges
Contact:

crema jeleu de visine

Mesajde mika1802 » 31/12/2009 11:50

crema jeleu de visine

370g visine din compot
20g amidon de cartofi
sucul visinelor
30g zahar
baton de scortisoara
2 linguri visinata

- in 3-4 linguri de suc de compot se dilueaza amidonul
- restul de suc se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara si se pune pe foc pana aproape a fiert
- se adauga amidonul diluat si se mai tine pe foc vreo doua minute, pana se ingroasa
- se indeparteaza de foc si se adauga visinele si visinata, indepartand batonul de scortisoara
- se lasa compozitia sa se raceasca

Avatar utilizator
zarana
Incepator
Mesaje: 53
Membru din: 14/12/2009 04:35

Mesajde zarana » 05/01/2010 11:19


Avatar utilizator
desirina
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 25/01/2010 02:13
Localitate: Chişinău
Contact:

Crema cu lapte condensat

Mesajde desirina » 27/01/2010 11:39


sircu_diana
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 30/06/2009 09:49

heeelp!!

Mesajde sircu_diana » 13/02/2010 02:06


tsilly
Incepator
Mesaje: 55
Membru din: 23/02/2010 02:56

Mesajde tsilly » 23/02/2010 04:55

am sa incerc si eu crema pentru tort :)


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori