Retete pentru masina de paine

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/10/2011 10:23


cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 14/11/2011 09:14

stie cineva cum se pot adapta retetele de la masina de facut paine la facutul manual :D pastrez aceleasi cantitati si urmez procesul care il fac de obicei cand framant cu mana? am observat ca la retetele ptr masina se foloseste drojdie uscata. Care e echivalentul unei lingurite de drojdie uscata in drojdie proaspata?
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/11/2011 10:14

Mitinita, nu trebuie sa adaptezi nimic la reteta de paine , chiar daca faci manual....amesteci faina cu ce trebuie, intre timp maiaua se face separat intr-un vas, apoi amesteci cele doua plus apa care trebuie( in timp ce framanti)...nu pui totul odata ca la framantat manual intra alta cantitate de apa....nu ma intreba de ce, poate e puterea de framantare, poate alt proces are loc acolo in timpul framantatului manual si cel mecanic, nu stiu ....dar am vazut la mine ca atunci cand framant cu masina folosesc o anumita cantitate de apa, cand folosesc malaxorul , alta cantitate de lichid....atunci mai conteaza calitatea uleiului adaugat...daca pui unt sau ulei vegetal sau de masline....iar variaza....trebuie sa te joci putin cu cantitatea de lichid. Sant retete la care se foloseste si ou/oua si atunci , normal, lichidul va fi mai putin...daca pui ceva mai mult ulei vei micsora apa sau laptele sau berea, depinde cu ce lichid lucrezi.....dar una peste alta, in general nu trebuie sa ajustezi reteta decat la apa( vezi sa fie faina uscata ca altfel iti trebuie mai putina apa ....sa tii cont si de asta si de oua, si de ulei-textura lui) . La o paine de jumate de kg pui un cubulet de drojdie, la o paine de 750 gr un cubulet si jumate si al 1 kg 2 cubulete...cam asa cumva te joci si cu drojdia proaspata.... acuma nu am timp sa ma uit si sa traduc mai mult , dar daca in viitor te mai intereseaza am sa postez toate cele necesare ptr reusita unei paini bune, framantate manual....daca ma gandesc bine , cred ca am sa o fac, sa ramana aici ptr posteriotate :P ... :hug:

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 15/11/2011 12:29

http://cartederetete.ro

nazare
Incepator
Mesaje: 39
Membru din: 14/02/2012 06:06
Localitate: Aiud, Romania
Contact:

Mesajde nazare » 29/02/2012 01:23

eu cu pasiune, in bucatarie

andreeap88
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 15/01/2013 01:15

Foarte utile

Mesajde andreeap88 » 15/01/2013 01:20


Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/01/2013 09:19


novageea
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 06/02/2013 04:16

Nouvenita

Mesajde novageea » 06/02/2013 05:22


Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 26/02/2013 09:20

Fişiere ataşate
4 (1).JPG
4 (1).JPG (58.99 KiB) Vizualizat de 7713 ori
4 (2).JPG
4 (2).JPG (93.04 KiB) Vizualizat de 7713 ori
2 (1).JPG
2 (1).JPG (69.1 KiB) Vizualizat de 7713 ori
2 (2).JPG
2 (2).JPG (79.95 KiB) Vizualizat de 7713 ori
Imi place sa gatesc...

Avatar utilizator
tradaro
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 08/05/2009 03:16
Localitate: Bucuresti, Romania

Paine la masina

Mesajde tradaro » 07/05/2014 07:55



Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori