Saratelele bunicii

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 06/09/2010 01:21



Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/09/2010 06:01


Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/09/2010 06:04


Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 06/09/2010 09:12


cara
antitalent culinar
Mesaje: 4263
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 06/09/2010 09:13


Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/09/2010 05:56


Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/09/2010 06:00


cara
antitalent culinar
Mesaje: 4263
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 07/09/2010 01:00


Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/09/2010 07:32

Cara, despre cuptor. eu l-am pus la 185( nu am gradatia decat la 180 si 190 dar l-am pus la mijloc :wink: intre cele doua)

Nu as folosi margarina, nu stiu cum iese ptr ca nu am lucrat cu ea niciodata saratelele astea....bunica mea si mama mea le facea mereu cu unt si tin minte cate eforturi faceau ca sa scoata cantitatea asta mare...daca erau bune cu margarina, probabil puneau si ele ca era mai usor de procurat :P ....nu stiu ce sa iti spun :cry: ....daca pui margarina trebuie sa schimbi cantitatea de grasime din reteta si nu stiu la cat sa iti spun sa reduci....incearca si fa cu sfert de cantitate si vezi cum iese cu margarina si fa alta cu unt si fa diferenta, la gust, la consistenta, la comportament al aluatului etc...probabil daca pui margarina trebuie sa ai doar 450-500 gr ???? in loc de 6oo ....

Eu pun chimen pentru ca aste ne place noua si asa este si pe reteta :P , dar ma gandesc la susan .... :vis: nu poate fi rau ( si nici macul) fiecare o sa dea un gust diferit saleurilor, dar sant bune oricum ( mie nu imi place sa pun parmezan deasupra :cry: )

Timpul de coacere habar nu am cat este....nu m-am uitat la ceas pentru ca nu m-am gandit... cand sant rumene la suprafata si doar usooor aurii pe laterale si fundul e doar aramiu putin ele sant gata....se pot tine si mai mult dar atunci ele vor fi mai uscate( sant bune si asa :D )....se poate sa fie intre 15 si 20 de minute :vis:


Cantitatea de smantana , da, variaza in functie de umezeala fainii, de calitatea ei, de timp etc ( mie de ex mi-a intrat la o portie cam 5 linguri cu varf de smantana din aia groasa) .....sper sa iti iasa si sa fii multumita de ele si daca schimbi din unt in margarina sa imi spui si mie cum au iesit ( eu ma feresc de margarina :? )

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4263
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 07/09/2010 08:23



Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori