Tort sah cu crema de ciocolata

V-a iesit de curand o reteta complexa si migaloasa care a meritat osteneala, dar pe care nu o recomandati incepatorilor? Prezentati-o pentru cei care vor sa-si depaseasca limitele in bucatarie!

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Tort sah cu crema de ciocolata

Mesajde alina_i » 11/08/2008 09:44

Fişiere ataşate
27.jpg
... gata!
27.jpg (38.8 KiB) Vizualizat de 25738 ori
26.jpg
... oricum, inca una... si...
26.jpg (43.97 KiB) Vizualizat de 25738 ori
25.jpg
... dar nu ma pot abtine...
25.jpg (51.16 KiB) Vizualizat de 25738 ori
24.jpg
... cred c-am cam exagerat cu pozele :) ...
24.jpg (45.09 KiB) Vizualizat de 25738 ori
23.jpg
... va mai pun cateva poze...
23.jpg (40.84 KiB) Vizualizat de 25738 ori
22.jpg
Si pentru ca sunt foarte mandra de trandafiri (multumesc,LORY! multumesc, VERO!)...
22.jpg (57.7 KiB) Vizualizat de 25738 ori
29.jpg
... pana nu se termina...
29.jpg (60.06 KiB) Vizualizat de 25738 ori
28.jpg
... daca va place, mai serviti...
28.jpg (61.18 KiB) Vizualizat de 25738 ori
19.jpg
... si ca sa nu va murdariti pe maini, am pus si lingurita...
19.jpg (53.29 KiB) Vizualizat de 25738 ori
17.jpg
Cine doreste poate sa ia o felie...
17.jpg (64.08 KiB) Vizualizat de 25738 ori
31.jpg
... si inca unul facut cu blitz-ul...
31.jpg (64.01 KiB) Vizualizat de 25738 ori
30.jpg
... alt detaliu...
30.jpg (59.55 KiB) Vizualizat de 25738 ori
21.jpg
... iar asa cat de aproape am putut sa fac poza...
21.jpg (57.45 KiB) Vizualizat de 25738 ori
14.jpg
Asa arata taiat...
14.jpg (63.5 KiB) Vizualizat de 25738 ori
13.jpg
... cu trandafiri din pasta de lapte praf...
13.jpg (41.85 KiB) Vizualizat de 25738 ori
12.jpg
...dati la rece, apoi imbracati intr-o glazura facuta din zahar pudra, cacao si lapte rece, neteziti si decorati...
12.jpg (54.83 KiB) Vizualizat de 25738 ori
11.jpg
Fierbeti un sirop simplu din apa si zahar, lasati-l sa se racoreasca si puneti dupa dorinta lichior de ciocolata si esenta de rom. Insiropati bine foile si asezatile alternativ: foaie cu margine maron, jumatate din crema, foaie cu margine alba, restul cre
11.jpg (61.07 KiB) Vizualizat de 25738 ori
10.jpg
Coaceti la foc potrivit aprox 12 min. Faceti doua foi cu marginea maron si una cu marginea alba...
10.jpg (65.82 KiB) Vizualizat de 25738 ori
9.jpg
Taiati cam 1cm din varful fiecarei pungi si puneti cercuri alternative din aluat incercand sa respectati desenul (aici e toata smecheria)
9.jpg (42.95 KiB) Vizualizat de 25738 ori
8.jpg
... ungeti foaia de copt cu ulei (ca sa se vada desenul) si asezati-o pe fundul detasabil al formei ce tort, cu scrisul in jos!
8.jpg (48.49 KiB) Vizualizat de 25738 ori
7.jpg
Din hartie de copt, taiati 3 discuri de dimensiunea formei de tort (21 cm). Desenati cercuri concentrice cu ajutorul compasului...
7.jpg (40.8 KiB) Vizualizat de 25738 ori
6.jpg
... puneti intr-una din parti pudra de cacao iar pe cealalta pastrati-o alba. Puneti aluaturile in doua pungi mai groase.
6.jpg (62.54 KiB) Vizualizat de 25738 ori
5.jpg
Amestecati compozitia de unt cu cea de ou, puneti faina cernuta cu praful de copt, omogenizati apoi impartiti aluatul in doua parti egale...
5.jpg (36.38 KiB) Vizualizat de 25738 ori
4.jpg
amestecati ouale intregi cu vanilia.
4.jpg (55.27 KiB) Vizualizat de 25738 ori
3.jpg
Frecati spuma untul cu zaharul si...
3.jpg (35.91 KiB) Vizualizat de 25738 ori
2.jpg
... iar pentru crema: oua, zahar, lapte praf, cacao si unt.
2.jpg (76.73 KiB) Vizualizat de 25738 ori
1.jpg
Pentru foi este nevoie de unt, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, praf de copt si cacao...
1.jpg (55.54 KiB) Vizualizat de 25738 ori
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

ala2008
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 26/07/2008 12:26

Mesajde ala2008 » 11/08/2008 10:41


Avatar utilizator
AlexyaPui
Bucatar in devenire
Mesaje: 344
Membru din: 18/04/2008 06:39
Localitate: Iasi,Romania
Contact:

Mesajde AlexyaPui » 11/08/2008 11:11

Experienta este cel mai prost invatator. Ea ne da intai examenul si numai dupa aceea lectiile !

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

OF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesajde lucia_bp » 12/08/2008 06:34


Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1846
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 12/08/2008 06:55

Ultima oară modificat 12/08/2008 12:25 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 12/08/2008 08:16

" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 12/08/2008 09:04

"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."



Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 12/08/2008 11:38

si eu folosesc aceeasi metoda pentru facut blaturile,de doua ori am facut si eu tipul asta de tort,iti cam i-a un pic de timp dar la urma rezultatul este minunat,felicitari!!!

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

Mesajde oana86 » 12/08/2008 12:38

arata minunat tortul si foarte inventiv , idea cu cercurile e foarte buna :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 12/08/2008 03:43




Înapoi la “Retete recomandate expertilor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator